Wandelen in Sequoia National Park: Moro Rock

Op een zaterdagochtend reden we in Sequoia. We hadden net het Giant Forest bezocht (waar onder andere General Sherman staat, de grootste Sequoia ter wereld) toen we ons afvroegen wat we nog meer zouden gaan doen. Op de kaart kijkend zagen we niet heel veel wandelpaden of andere bezienswaardigheden. Dus vervolgens de Lonely Planet er maar even op na geslagen. Daar stond gelukkig al wat meer in. De Moro Rock werd aangeprezen als een korte wandeling waar je een erg mooi uitzicht zou hebben. Wel stond er ook bij dat op zaterdag de weg naar het beginpunt van de wandeling wordt afgesloten, maar je kunt in dat geval met een shuttle bus. Hmm, laat het nou net zaterdag zijn…Zo’n shuttle bus gaat ons echt te veel tijd kosten vonden we, dus dat doe we maar niet…

Niet veel later kwamen we langs de afslag naar de Moro Rock en wat bleek: de weg was nog open! Dus auto gekeerd en toch maar richting de Moro Rock gereden. Na een paar minuten kwamen we bij de parkeerplaats (begrijpelijk waarom de weg wordt afgesloten omdat de parkeerplaats wel erg klein is). De Moro Rock zelf is een granieten koepel die zo’n 75 meter boven het landschap uitstijgt (met een totale hoogte van 2050 meter boven zeeniveau). De wandeling stelt niet heel veel voor: na zo’n 400 treden ben je al boven. Het pad loopt echter al vrij snel na het begin direct langs de afgrond.

Dus voor mensen met hoogtevrees is het misschien een minder leuke wandeling. Wij zijn in minder dan 10 minuten van de parkeerplaats naar de top van Moro Rock gelopen, waar we gelukkig helemaal alleen waren. Als het er druk is heb je namelijk niet zo heel veel plek om te staan.

Omdat wij alleen stonden op de top hadden we genoeg tijd om van het uitzicht te genieten en de Lonely Planet liegt wat dat betreft niet: wat een uitzicht! Je kunt een groot deel van zuidelijk en westelijk Sequoia overzien, waarbij je een goed uitzicht hebt op de Western Divide.

Om weer bij de auto te komen namen we het zelfde pad weer omlaag.

Vervolgens reden we met de auto weer naar beneden en wat bleek: de weg was nu wel afgesloten. De weg wordt dus blijkbaar om 9.00 uur afgesloten en laten wij er nou net iets voor 9 uur langs zijn gekomen. Dus onze tip: mocht je op zaterdag de Moro Rock willen bezichtigen, wees er vroeg bij!

Gepubliceerd op woensdag 27 augustus 2014.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *