Trage Tocht Rechterense Veld

De route

Afstand:
14 km
Beginpunt:
Dalfsen
Eindpunt:
Dalfsen
Type:
Trage Tocht
Ons oordeel:
8 / 10

Aangezien station Dalfsen buiten het dorp ligt, sta je gelijk in de natuur als je het station eenmaal achter je hebt gelaten. Dit gevoel wordt nog eens versterkt als je de weg verlaat en een smal pad langs de bosrand inslaat. Al slingerend loop je tussen de weilanden door in de richting van het Rechterense Veld. Dit voormalig stuifzandgebied is tegenwoordig een mooi heidegebied met een aantal vennetjes waar vlinders en libelle’s een rijk leven lijden. Niet dat we daar iets van gezien hebben (verkeerde jaargetijde).

Na een kort stukje asfalt, lopen we rechtdoor het landgoed van Huize Den Aalhorst op. Halverwege een lange beukenlaan, passeren we het landhuis zelf. Niet veel later slingert het pad verder langs de Emmertochtsloot, waar je onder andere langs een gedenksteen loopt die daar is neergezet ter gedachtenis aan een in 1944 neergestorte Duitse straaljager. Het bijzondere aan dit vliegtuigongeluk is dat het vliegtuig bijna in zijn geheel in de grond is verdwenen en daar tot de dag van vandaag nog ligt.

Niet veel later lopen we langs Huize Den Berg. Via een pad dat letterlijk door de rododendrons loopt heb je een aantal keer een fraai uitzicht op het statige landhuis. De route loopt vanaf Huize Den Berg over de Heinoseweg naar het station van Dalfsen, maar aangezien vooral dat deel van de Heinoseweg als een circuit bekend staat, vinden wij dit een opmerkelijke keuze. Wij hebben er daarom voor gekozen om bij Huize Den Berg de Heinoseweg over te steken en via een bospad verder te lopen richting het station. De laatste meters loop je dan over hetzelfde pad als waar de route begon, maar dat is altijd nog beter dan het asfalt van de Heinoseweg.

Gepubliceerd op zaterdag 29 oktober 2016.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *