Te Araroa: Kia ora Aotearoa

We zijn er! Na een reis van bijna 30 uur, kwamen we afgelopen donderdag aan in Nieuw-Zeeland. De laatste minuten van de vlucht hadden we een prachtig uitzicht op het Northland, waar we minuten lang langs 90 Mile Beach vlogen. Haast niet voor te stellen dat wij daar over een paar dagen zullen lopen.

Bij aankomst in Nieuw-Zeeland hebben we, op advies van anderen, alles aangegeven wat er maar aan te geven valt. Ze waren echter alleen maar geïnteresseerd in onze tent. Daar waren ze echter ook al weer snel op uitgekeken, die hadden we namelijk voor vertrek goed schoongemaakt.

Hoewel we op de dag van aankomst als zombies rondliepen, hebben we ons de rest van de dag toch prima weten te vermaken: twee huttenpassen halen bij het DOC kantoor, daarna al wat boodschappen ingeslagen en in de avond een hapje gegeten bij een hip kiprestaurant om uiteindelijk maar een beetje bijtijds te gaan slapen.

Na het klokje rond geslapen te hebben, zijn we afgelopen vrijdag naar de top van de skytower gegaan. Helaas had het mooie weer van gisteren plaatsgemaakt voor een grijze wolkenlucht, het uitzicht was er echter niet minder om. Omdat we nu toch de toerist aan het uithangen waren, hebben we gelijk nog maar even een museumpje meegepakt (Auckland Art Gallery). Om toch ook nog wat aan onze voorbereiding voor de Te Araroa te doen, hebben we nog wat meer boodschappen gedaan en bij de lokale outdoorwinkel wat gas ingeslagen.

Zaterdag hebben we een rondje door de haven gelopen om daarna het Coast to Coast Pathway op te pakken bij het Ferry Building (dit pad is onderdeel van de Te Araroa). Onze redenatie was dat als we dit deel van de route nu al lopen, we straks misschien een groot deel van de bebouwde kom van Auckland over kunnen slaan. Uiteindelijk hebben we de route door het centrum van Auckland gevolgd, door de Auckland Domains en naar de top van Mount Eden. Van daar hebben we onze eigen weg teruggezocht naar het centrum van Auckland, waar we nog wat meer de toerist hebben uitgehangen.

Zondag was het plan om naar Rangitoto Island te gaan: een vulkanisch eiland net voor de kust van Auckland. Aldaar kun je de 260 meter hoge vulkaan beklimmen vanwaar je een geweldig uitzicht hebt op Auckland. Ware het niet dat het regende, dus weg uitzicht (en we hadden niet zo’n zin om alles nu al nat te laten regenen). Dus dit plan hebben we maar even laten varen (letterlijk). In plaats daarvan hebben we een heerlijk rustig dagje gehad: uitgebreid ontbijt, uitgebreide lunch, etc. Nog wat laatste boodschappen doen en de dag was weer voorbij. Op naar het echte avontuur!

Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2017.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *