Sneeuwschoenwandelen in het Thüringer Woud deel 1

We zaten een beetje in de stress: ligt er wel genoeg sneeuw? De weerberichten van de afgelopen weken voorspelden immers constant te hoge temperaturen en tijdens de rit naar het Thüringer Woud bleef het ook akelig groen. Maar gelukkig kwam daar vlak voor het Thüringer Woud verandering in: in de afgelopen week was er heel wat sneeuw gevallen!

Omdat we nog niet eerder op sneeuwschoenen hadden gelopen, zouden we op zaterdagochtend eerst wat uitleg krijgen. Dus samen met de instructeur en een Duits stel, maakten we een eerste oefenrondje van 4 kilometer. Eigenlijk is het niet anders dan gewoon wandelen, alleen is je schoen oppervlak wat groter dan normaal. Hier moet je wel aan denken, aangezien je heel makkelijk op je eigen sneeuwschoen gaat staan en jezelf dus zo ongeveer lanceert.

Na het oefenrondje was het tijd om zelf de wijde wereld in te trekken. Een rondje Naturtheater leek ons wel wat. Dit begon gelijk goed, met een leuk maar pittig klimmetje door het bos richting Naturtheater (wat overigens het grootste openluchttheater van Duitsland bleek te zijn).

Vervolgens even een klein stukje door Steinbach gelopen om daarna met een grote boog over de top van een heuvel om Steinbach heen te lopen om weer aan de andere kant van het kleine Oost-Duitse dorpje uit te komen. Vandaar een leuk steil klimmetje naar het oorlogsmonument van Steinbach, om weer terug te komen in Langenbach, onze startplek.

Dit rondje was ongeveer 7 kilometer lang en we zijn op één persoon op een sneeuwscooter na, niemand tegengekomen. Dat is ook gelijk het leuke van sneeuwschoenwandelen: je staat midden in de natuur en veelal op plekken waar je ook echt alleen maar kunt komen met sneeuwschoenen.

Download de route zoals wij deze gelopen hebben.

Gepubliceerd op zondag 08 maart 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *