Queens Garden en Navajo Loop Trail

Bryce Canyon heeft niet heel veel wandelmogelijkheden: ja, ze zijn er wel, maar dan wat kortere en daardoor ook wat toeristischer, of gelijk hele lange (meerdaagse tochten). Hmm… Wij hebben één van de langste korte wandeling genomen; mooi compromis toch! De Queens Garden en Navajo Loop Trail.

Vanaf het Sunrise Point (waar je overigens een geweldig uitzicht hebt over het Bryce Amphitheatre) daalt het pad af richting Queens Garden.

Hoewel je het niet gelijk doorhebt, daalt het pad best steil. Je loopt daardoor al snel tussen de Hoodoo’s, zoals de stenen pilaren die zo kenmerkend zijn voor Bryce worden genoemd.

Een aantal van deze Hoodoo’s heeft men namen gegeven. De één wat logischer dan de ander: Tor’s Hammer konden wij bijvoorbeeld nog wel inkomen, maar hoe men Queen Victoria in één van de Hoodoo’s ziet? Dit is overigens wel de Hoodoo waar het gebied naar is vernoemd: Queens Garden.

Op de bodem van de canyon lopen verschillende wandelpaden. Hoewel je het kunt houden bij een rondje Queens Garden, is deze ook heel makkelijk uit te breiden met de Navajo Loop.

Hier ga je nog iets dieper het Bryce Amphitheatre in. Toch haalt deze laatste het niet bij Queens Garden, waar toch veel meer Hoodoo’s staan. Wel bijzonder zijn Wall Street en de Silent City, waar je uitzicht op krijgt naarmate je hoger komt. Dit is een nauwe doorgang tussen de rotsen, met een hele steile klim.

Zo steil dat geadviseerd wordt om deze wandeling altijd met de klok mee te lopen en nooit tegen de klok in (Wall Street naar beneden lopen is namelijk erg risicovol voor met name je enkels, ook al is het omhoog nog zo zwaar. Zo zagen wij al verschillende mensen onderuit gaan: één doordat ze Wall Street op slippers probeerde te lopen en een ander die niet voor zich keek waardoor ze een schuiver maakte. Gelukkig hebben wij het zonder kleerscheuren overleefd en konden we de Queens Garden en Navajo Loop in ongeveer 2 uur voltooien (plusminus 2.9 mijl).

Gepubliceerd op woensdag 03 december 2014.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *