Meadows (and mosquitoes) in the Sky Parkway

Bij een reis door British Columbia, in het westen van Canada, kan de naam Revelstoke je niet ontgaan. Mount Revelstoke National Park is een wat kleiner National Park vergeleken met Jasper en Banff, maar zeker de moeite waard om een korte stop te maken.

Wist je dat Revelstoke eigenlijk Farwell heette? Farwell is rond 1880 gesticht toen er een oost-west trein verbinding werd aangelegd in Canada (de Canadian Pacific Railway). Toen deze maatschappij echter faillier dreigde te gaan, was het Lord Revelstoke, het toenmalige hoofd van de Baring Brothers & Co. bank, die de Canadian Pacific Railway redde. En je raadt het al; sindsdien heet het plaatsje dus Revelstoke. Met de komst van de trein, zijn ook de toeristen gekomen. Met misschien wel in 2005 de grootste vernieuwing: Revelstoke Mountain Resort. Net buiten Revelstoke, op de flanken van Mount Mackenzie wordt een enorm skiresort gebouwd, met ondermeer de langste skipiste van Noord-Amerika. Mount Revelstoke zelf raakt hierdoor een beetje achtergesteld. Zonde!

Tijdens onze reis door British Columbia en Alberta brachten we twee dagen door in Revelstoke. We kampeerden op de Williamson Lake Campground, net ten zuiden van Revelstoke. Eén dag hebben we gewandeld in Glacier National Park. De volgende dag hebben we een bezoek gebracht aan Revelstoke Mountain. Vanaf Highway 1 rijd je zo de Meadows in the Sky Parkway op. Prachtige naam voor een weg toch? Een 26 kilometer lange slingerende weg naar de top van Revelstoke Mountain. Aangezien het weerbericht niet al te best weer voorspelde voor later op de dag, was het niet druk op de berg, aldus de parkwachter aan het begin van de Meadows in the Sky Parkway. Om naar boven te mogen rijden, moet je namelijk toegang betalen, maar we hadden eerder al een Annual Discovery Pass gekocht en dus mochten we zo doorrijden.

Het unieke van de Meadows in the Sky Parkway is dat je via een goede asfaltweg helemaal naar de top (1500 meter) van Mount Revelstoke kunt rijden, iets dat we niet heel vaak hebben gezien in Canada. Denk hier echter niet te makkelijk over, onze 10 meter lange camper, had het in sommige haarspeldbochten toch best moeilijk. Het is dus niet eens zo gek dat de weg verboden is voor echt lange campers. Maar na een goed half uur omhoog kruipen, bereikten we de parkeerplaats nabij Balsam Lake. Vanaf daar rijdt een shuttle busje naar de top. Aangezien we onszelf jong en fit genoeg vonden om het laatste stukje ook maar te lopen (lees: we zagen het busje wegrijden en hadden geen zin om te wachten), zijn we naar de top gelopen. Op de top staat een oude brandwachterstoren die, mocht het nodig zijn, nog steeds gebruikt kan worden.

Op Mount Revelstoke liggen verschillende wandelpaden, geen is echt heel lang of uitdagend. Wij hebben het, mede door het voorspelde slechte weer maar bij een paar korte wandelingen gehouden, waaronder de Koo Koo Sint en de First Footsteps trail. Hoewel het weidelandschap uitnodigt om lekker in te gaan liggen, was dat bij ons niet echt een optie. Op de top stikte het van de muggen. De vele meertjes op de top van Mount Revelstoke zijn natuurlijk een ideale broedplaats.

Ondanks de Deet, werden we nog steeds door honderden muggen tegelijk aangevallen. Niet alleen wij hadden hier last van, iedereen zag je slaan met handen, of hun toevlucht maar weer in de shuttle bus zoeken. Na net lang genoeg van het uitzicht genoten te hebben, was de lol er bij ons ook wel een beetje van af en zijn we weer terug naar de camper gelopen en hebben de Meadows in the Sky Parkway weer afgedaald (de naam klinkt toch mooier dan het daadwerkelijk was).

Gepubliceerd op zaterdag 01 augustus 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *