Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 9: van Ulrichen naar Fiesch

De negende dag van onze fietsvakantie door Zwitserland en Frankrijk wordt maar een kort dagje. We fietsen zo’n 20 kilometer van Ulrichen naar Fiesch, om vanuit Fiesch naar de Aletschgletsjer te gaan.

Vanaf de camping rijden we over een grindweg die parallel loopt aan de Rhône. Na een paar korte maar pittige klimmetjes, komen we bij Niederwald uit op weg 19 (dezelfde autoweg over de Furkapass en de Oberalppass). Vanaf Niederwald volgt een heerlijke geleidelijke afdaling. Bij Fürgangen zijn we de 280 lange hangbrug nog even opgelopen. Vanaf 92 meter hoogte hadden we een mooi zicht op de Rhône onder ons.

Goms Bridge
Uitzicht op de Rhône

In Fiesch besluiten we spontaan om de Eggishorn op te gaan om de Aletschgletsjer te bekijken. Even twijfelen we of we de fietsen bij het kabelbaanstation zullen parkeren en direct de kabelbaan naar boven nemen of om hier een camping op te zoeken. Het is die laatste geworden. Dat bleek maar goed ook, aangezien we bij de camping een kortingsbon voor de kabelbaan kregen.

De Aletschgletsjer

Nadat we de tent hebben opgezet, gaan we lopend (5 minuten) naar het kabelbaanstation. Daar hebben we een retourtje naar de Eggishorn gekocht. Dus eerst met een grote kabelbaan naar de Fliescheralp, daarna met een iets kleindere gondel verder naar de Eggishorn (2.869m hoogte). Vanaf het kabelbaanstation zijn we een wandelpad gevolgd. Na ongeveer een half lopen stonden we op de punt van een berg met voor ons de Aletschgletsjer. De Aletschgletsjer is zo’n 22,5 kilometer lange, maar door de opwarming van de aarde slinkt ook de ijsmassa van Aletschgletsjer. Alhoewel dat door de grootte van de Aletschgletsjer wel langzamer lijkt te gaan dan bij kleinere gletsjers.

Kabelbaan Eggishorn
Aletschgletsjer
Panorama Aletschgletsjer

Nadat we nog een beetje hebben rondgelopen op de top, besluiten we de kabelbaan weer naar beneden te nemen. Bij het tussenstation, Fliescheralp, lopen we ook nog een rondje. Terwijl we op de heenweg zagen dat ze hier volop aan het paragliden waren, was er nu niemand meer te zien. Daarom ook maar weer in de lift naar beneden gestapt. Terug op de camping hebben we onze spullen gedropt en zijn we naar de supermarkt gefietst om nieuwe inkopen te doen.

De statistieken van vandaag

Van: Ulrichen (Campingplatz Nufenen), naar: Fiesch (Camping Eggishorn)
Totaal: 22,44km

Gepubliceerd op dinsdag 15 september 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *