Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 5: van Landquart naar Trun

Op de vijfde dag van onze fietsvakantie fietsen we verder stroomopwaarts langs de Rijn en merken we dat de route steeds meer gaat klimmen als we van Landquart naar het 72 kilometer zuid-westelijker gelegen Trun fietsen.

Het was net negen uur geweest toen we de camping in Landquart afreden. Vrij snel kwamen we weer bij de Rijn uit, die we verder stroomopwaarts zijn gevolgd. Langs de Rijn zit veel industrie, en dat was hier ook weer te zien toen we langs een groot chemieterrein fietsten. Gelukkig gingen de kilometers erg snel, en wisselden industrie en natuur zich snel af.

In Bonaduz hebben we nog wat inkopen gedaan. Vlak nadat we Bonaduz weer uit waren, passeerden we een groot verkeersbord waarop heel wat verboden stonden. Volgens het bord zou deze weg in de komende 11 kilometer 360 meter stijgen. De eerste 100 hoogtemeters waren prima te doen: over een nagenoeg rechte weg liep de weg geleidelijk omhoog. Na een tunnel, daalde de weg weer wat, om daarna dubbel zo hard te stijgen, waarbij we zelfs 4 haarspeldbochten voorgeschoteld kregen.

Uitzicht

Omdat het inmiddels al twaalf uur was geweest, hebben we op een stuk gras in de binnenbocht van de weg wat gegeten. Terwijl we daar zaten, zagen we de lucht betrekken. Het duurde niet lang of we hoorden het in de verte wat rommelen. Wij hebben onze spullen daarop snel ingepakt en zijn verder gefietst. Na nog een klein stukje klimmen, begon de afdaling. Toen we Valendas binnenreden begon het wat te spetteren. Vanwege de hitte van vadaag was dat een lekkere verkoeling. Alleen ging het spetteren al snel over in een forse regen- en hagelbui. Op een gegeven moment hagelde het zo hard, dat we maar onder een boom zijn gaan schuilen. Toen het iets minder hard regende, zijn we verder gefietst. In Castrich hebben we onder een huis staan schuilen. Heel toevallig kwam de eigenaresse net naar buiten. Zij vond het geen probleem dat we even stonden te schuilen. Toen we even wat stonden te praten vertelde ze dat ze net op weg ging naar het vliegveld om naar Nederland te reizen. Hoe toevallig.

Schuilen voor de regen

Toen de ergste regen gevallen was, hebben we onze regenkleding aangetrokken en zijn we verder gereden. Via bos- en grindpaden zijn we de Rijn verder gevolgd. Af en toe moesten er korte, maar steile klimmetjes worden bedwongen. Soms zelf zo steil, dat onze achterwielen doorslipten op het natte grind. Stukje lopen dan maar. In Tavanasa moesten we bij gebrek aan routebordjes even zoeken naar de juiste route. Toen we die eenmaal hadden gevonden, was het nog maar een klein stukje naar Trun, onze eindbestemming voor vandaag.

Camping Trun

Statistieken van vandaag

Van: Landquart (Camping Neue Ganda), naar: Trun (Campingplatz Trun)
Totaal: 72,02km

Gepubliceerd op maandag 14 september 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *