Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 4: van St. Margrethen naar Landquart

Op dag vier van onze fietsvakantie door Zwitserland en Frankrijk laten we de Bodensee definitief achter ons en koersen we af op het hooggebergte. We fietsen van St. Margrethen naar Landquart.

Om negen uur fietsen we van de camping in St. Margrethen af. Direct fietsen we de dijk langs de Rijn op. De Rijn is hier gekanaliseerd. De Rijn zelf is daardoor niet heel bijzonder. Wat dat wel is, is de omgeving. Langzaamaan komen we namelijk steeds dichter bij het hooggebergte. Dat is ook direct te merken als de route van de Rijn afbuigt: direct klimt de route.

Fietsen langs de Rijn
Gakanaliseerde Rijn

In Buchs komen we weer terug bij de Rijn. Deze steken we over en fietsen door Liechtenstein verder. Hier hebben we de route zelf iets aangepast, zodat we ook door Vaduz zouden komen. Hadden we beter niet kunnen doen. Vooral veel korte, soms best pittige klimmetjes langs te veel grote huizen.

Uitzicht op het hooggebergte in Zwitserland
Kasteel

Net voorbij Balzers zijn we Liechtenstein weer uit en Zwitserland weer ingereden. Wederom door de Rijn over te steken. Opnieuw volgde een stuk lans de gekanaliseerde Rijn. Vlak voor Bad Ragaz zijn we de Rijn weer overgestoken. Opnieuw volgden een paar korte maar steile klimmetjes. In 32 graden Celsius geen pretje, maar we hebben het gered. Eindpunt voor vandaag was Camping Neue Ganda in Landquart. Belachelijk duur, maar wel mooi met veel bomen en uitzicht op het hooggebergte.

Camping in Landquart

Statistieken van vandaag

Van: St. Margrethen (Strandbad und Camping Bruggerhorn), naar: Landquart (Camping Neue Ganda)
Totaal: 81,19km

Gepubliceerd op zondag 13 september 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *