Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 3: van Mammern naar St. Margrethen

Op de derde dag van onze fietsvakantie vertrekken we vanuit Mammern en fietsen we verder langs de Rijn, die hier in de Bodensee stroomt, naar het 86 kilometer zuidelijker gelegen St. Margrethen.

Om de hitte iets voor te zijn, hebben we de wekker wat eerder gezet. Maar nog voordat de wekker af was gegaan, dreven we de tent alweer door de zon die op de tent scheen. Iets na negenen fietsen we uiteindelijk weg van de camping in Mammern. We volgden de Rijn verder stroomopwaarts. Voornamelijk via een fietspad tussen de weg en de Rijn.

Fietsen langs de Bodensee

In Konstanz was er een weg opgebroken waardoor we af moesten wijken van onze GPS route. In plaats van de GPS te volgen, hebben we de routebordjes maar gevolgd. Helaas zijn we hierdoor niet door het centrum van Konstanz gekomen. Maar dat is dan maar zo.

Langs de Bodensee

Vanaf Konstanz fietsen we over een prima fietspad parallel aan een spoorlijn langs de Bodensee. Zowel op het fietspad, als daarnaast was het druk met fietsers, wandelaars, skeeleraars en wat zo nog meer. Ergens op een groot grasveld hebben we onder een boom even wat geluncht.

Lunchen onder een boom bij de Bodensee

De laatste 30 kilometer voor vandaag vlogen voorbij. Het fietspad was nagenoeg vlak en met een klein beetje wind in de rug ging het erg lekker. Net voorbij Altenrhein zijn we iets afgebogen van de Bodensee om de Alter Rhein voor een klein stukje te volgen. Een klein stukje maar, om uiteindelijk via smalle weggetjes tussen de weilanden weer uit te komen bij de Bodensee. Zodra we de Bodensee weer aan onze linker hand hadden, zijn wij echter rechtsaf geslagen om de Rijn stroomopwaarts te volgen.

Bodensee

Iets voor 16:00 uur kwamen we aan Strandbad und Camping Bruggerhorn in St. Margrethen. Omdat de camping zelf al vol was, konden we onze tent opzetten op het grasveld bij het zwembad. Dat kon echter pas op het moment dat het zwembad zou sluiten. Geen probleem, vanwege de hitte hadden we toch niet zo’n haast met het opzetten van de tent. Na ons kwamen er nog een aantal andere fietsers bij ons staan op het grasveldje van het zwembad, zo werd het ook nog gezellig.

Strandbad und Camping Bruggerhorn in St. Margrethen

Statistieken van vandaag

Van: Mammern (Campingplatz Guldifuss), naar: St. Margrethen (Strandbad und Camping Bruggerhorn)
Totaal: 86,52km

Gepubliceerd op zondag 13 september 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *