Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 23: van Bourscheid naar Lierneux

Via de hoofdstad van de Luxemburgse Ardennen (Wiltz), rijden we verder noordwaarts. We fietsen over een voormalige spoorlijn en rustige wegen door het Belgische platteland. We rijden zo’n 80 kilometer voor we onze tent opzetten in Lierneux.

Helaas regende het toen we wakker werden. Terwijl de meeste mensen nog lagen te slapen, vertrokken wij stilletjes van de camping. De eerste paar kilometer volgden we de Sûre over een slingerende autoweg. Hoewel het regende, regende het niet dermate hard dat we in volledige regenkleding reden. Toen we van de Sûre wegdraaiden en de weg begon te klimmen, ging bij Jasper zelfs zijn jas even uit. Niet voor lang echter, het begon toch weer wat harder te regenen.

Vlak voor Wiltz daalde de weg weer fors. Wiltz ligt namelijk in het dal van de gelijknamige rivier. In het centrum van Wiltz hebben we even wat boodschappen gedaan. Omdat het nog steeds regende, was het geen weer om een rondje te lopen. Daarom zijn we maar weer opgestapt. Na een kort stukje klimmen over een drukke weg, sloegen we linksaf om weer wat te dalen naar de rivier. Vanaf daar hebben we een voormalige spoorlijn gevolgd.

Piste cyclable de la Wiltz

Helaas boog deze voormalige spoorlijn te ver af naar links en dus ging de route in Schleif weer over op de normale weg. Vlak daarna reden we het bosrijke gebied uit en de open weilanden in. In Oberwampach hebben we in een bushokje wat gegeten. Terwijl we daar zaten, kwam het met bakken uit de lucht. Toen na een uur dezelfde bus voor de tweede keer langs kwam, vroeg de buschauffeur of we echt niet mee wilden. Aangezien de bus verder helemaal leeg was, konden we zelfs de fietsen meenemen. We hebben hartelijk bedankt voor het aanbod, maar hebben het toch maar afgeslagen. Hoofdschuddend reed de buschauffeur vervolgens weg. Gekke Nederlanders ook altijd!

Schuilen in een bushokje

Oberwampach reden we uit over een steile, smalle (soort holle) weg. Door de vele regen, leek de weg meer op een rivier. Het water gutste namelijk over de weg naar beneden. Net buiten Oberwampach zijn we de grens tussen Luxemburg en België gepasseerd. Niet dat er iets van een grens te zien was. Daarna volgden we de route door het heuvelachtige landschap. Gelukkig werd het in de loop van de middag wat droger. Toen we de camping in in Lierneux bereikten, hebben we zelfs nog even in de zon gezeten.  

Camping des Trois Sarts

De statistieken van vandaag

Van: Bourscheid (Camping um Gritt), naar: Lierneux (Camping des Trois Sarts)
Totaal: 80,73km

Gepubliceerd op dinsdag 06 oktober 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *