Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 21: van Vic-sur-Seille naar Volstroff

We fietsen door de uitgestrekte graanvelden van Noord-Frankrijk als we de Groene Weg verder naar het noorden volgen en we van Vic-sur-Seille naar een camping net buiten Volstroff fietsen.

Wat een nacht was dat zeg. Waar we al bang voor waren gebeurde. Gistermiddag kwam er namelijk op de plek naast ons een groep dames staan die hun vrijgezellenfeest daar kwamen vieren. Tot diep in de nacht zorgden zij voor de nodige herrie. ’s Avonds zijn we nog gaan kijken of we onze tent niet konden verhuizen naar het meertje, waar ook andere fietsers stonden. Maar ook daar was veel herrie te horen van de discotheek aan de overzijde van het meer. We hebben zelfs nog overwogen om midden in de nacht onze spullen maar te pakken en verder te fietsen. Wat een herrie.

Zonder heel veel slaap werd het uiteindelijk toch 07:00 uur. Niet heel veel later reden we weg. Net buiten Vic-sur-Seille, in Château-Salins, doen we nog wat boodschappen, voordat we echt opstappen. Er wachtte gelijk een korte klim op ons. En daarmee was gelijk de toon voor vandaag gezet: afdaling en klim wisselden elkaar in snel tempo af. Dit terwijl we door de graanschuur van Frankrijk fietsen. Althans, wat daar van over is. Het meeste graan is al geoogst en de velden liggen er wat kaal bij.

Fietsen tussen de graanvelden
Fietsen in Frankrijk

We fietsen uiteindelijk zo’n 88 kilometer en komen uit op een camping in Volstroff. Morgen hebben we nog maar een klein stukje Frankrijk te gaan, voor we Luxemburg binnen fietsen.

Camping in Volstroff

De statistieken van vandaag

Van: Vic-sur-Seille (Camping La Tuilerie), naar: Volstroff (Camping Mirabelle)
Totaal: 88,61km

Gepubliceerd op zondag 04 oktober 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *