Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 20: van Lunéville naar Vic-sur-Seille

Nadat we gisteravond bij een lichtshow in het park naar de camping zijn geweest, vertrekken we voor ons doen iets later dan normaal. Niet erg, aangezien we toch maar een kort dagje op de planning hebben. We fietsen van Lunéville naar Vic-sur-Seille.

Tot onze verbazing zagen we dat een Nederland stel dat de Groene Weg naar het zuiden fietst, al klaar stond om te vertrekken. En dat terwijl ze ons gisteren nog vertelden dat ze nooit voor half negen vertrekken. Toch wel dus. Toen bij ons ook alle tassen weer aan de fiets hingen, zijn we Lunéville uitgefietst via een wat drukkere weg, maar als snel sloeg de Groene Weg linksaf en reden we op een rustig plattelandsweggetje.

De route slingerde door het open landschap. Onderweg kregen we nog een paar heuvels, waaronder een klim naar het hoogste punt van de regio (322 meter hoog), vanwaar we een mooi uitzicht hadden op de omgeving.

Omdat we niet heel veel campings konden vinden, was het plan om vandaag weer een korte dag te maken en te stoppen in Vic-sur-Seille. Maar omdat we niet wisten of er in Vic-sur-Seille wel winkels waren, hebben we onderweg bij een kleine boulangerie wat stokbrood ingeslagen.  

Toen we de camping in Vic-sur-Seille opreden, schoot Jasper met zijn voet van zijn trapper. Normaal niet zo’n heel groot probleem, alleen hebben onze trappers scherpe punten die voor extra grip zorgen. In dit geval zorgden die punten er voor dat Jasper zijn scheenbeen er niet ongeschonden uit kwam. De dame bij de receptie keek dan ook wat vreemd op toen Jasper met zijn bebloede been de receptie binnen stapte. Gelukkig kregen we een plekje om onze tent op te zetten.

De statistieken van vandaag

Van: Lunéville (Camping Municipal Des Bosquets), naar: Vic-sur-Seille (Camping La Tuilerie)
Totaal: 43,94km

Gepubliceerd op zondag 04 oktober 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *