Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 2: van Bad Zurzach naar Mammern

Vanaf de grens tussen Duitsland en Zwitserland, volgen we de Rijn verder Stroomopwaarts. Via de Rheinfall bij Schaffhausen fietsen we zo’n 80 kilometer naar Mammern, aan de de Bodensee (Untersee).

Na een behoorlijk warme nacht, stappen we rond kwart voor tien op de fiets. We rijden parallel aan de Rijn. Soms vrij dicht bij het water, soms wat verder weg. Na ongeveer een uur fietsen, hebben we aan de oever van de Rijn nog even een reep gegeten. Dat was maar goed ook, niet veel later kregen we een flink steil klimmetje voor de kiezen. Met de hitte van vandaag was dat geen grapje. Maar alles wat naar boven gaat, moet uiteindelijk ook weer naar beneden. Een heerlijke afdaling volgde waarin we de 50 kilometer per aan konden tikken.

Fietsen langs de Rijn
Uitzicht op de Rijn

Rheinfall

Vlak voor Schaffhausen volgde opnieuw een kort maar steil klimmetje. Dit keer geen afdaling om bij te komen. Nee, misschien nog wel beter: een bankje recht tegenover de Rheinfall. Lunch met een uitzicht zullen we maar zeggen. Na de lunch hebben we nog wat rondgelopen op de Rheinfall nog wat beter te bekijken. Toen we weer verder wilden fietsen, stuurde de route ons over de Laufengasse, een dermate steile weg dat van fietsen weinig terecht kwam. Dat werd dus even een stukje lopen.

Uitzicht op de Rheinfall
Rheinfall

Vanaf Schaffhaussen volgden we de voor ons linker oever van de Rijn (de Duitse zijde). Dit te samen met vele andere fietsers. Veel meer dan we van te voren verwacht hadden. Ieder kwartier komen we wel collega vakantiefietsers tegen. In Stein am Rhein zijn we de Rijn weer overgestoken. Iets verderop, in Mammern, zijn we op Campingplatz Guldifuss gestopt. Deze camping ligt aan de Rijn, alleen is de Rijn hier behoorlijk breed. Het water waar we vanuit de tent op uitkijken heeft dan ook meer weg van een meer, dan van een rivier.

Grensovergang Duitsland Zwitserland
Zonsondergang boven de Rijn

Statistieken van vandaag

Van: Bad Zurzach (Camping Oberfeld), naar: Mammern (Campingplatz Guldifuss)
Totaal: 80,83km

Gepubliceerd op zondag 13 september 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *