Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 19: van Charmes naar Lunéville

Op de negentiende dag van onze fietsvakantie rijden we verder over de Groene Weg door Frankrijk. Na 40 kilometer stoppen we in Lunéville, waar we het Kasteel van Lunéville bezoeken en ’s avonds een lichtshow bijwonen.

Vanochtend hebben we ons weer eens te goed gedaan aan een vers croissantje en chocoladeboordje. Hierdoor vertrokken wel iets later dan normaal. Vanuit Charmes reden we over een rustige weg door het heuvellandschap. Na 40 kilometer kwamen we aan in Lunéville. Daar hebben we even staan twijfelen: hier blijven of verder fietsen. Het is hier blijven geworden.

Nadat we een tijdje bij de receptie van de camping hebben staan wachten, zijn we maar een rondje over de camping gaan fietsen. Bleek dat men het sanitair aan het schoonmaken was. We konden een plekje uitzoeken en dan zouden we straks wel even kunnen betalen. Toen de tent stond, zijn we Lunéville nog even ingelopen om wat te lunchen. De camping grenst aan Parc des Bosquets, de tuin van het kasteel van Lunéville. We zijn door het park, naar het kasteel gelopen, dat in de 18de eeuw is herbouwd naar de bouwplannen van het Paleis van Versailles.

Parc des Bosquets
Kasteel van Lunéville

Tegenover het kasteel van Lunéville vonden we een leuk tentje met een mooi terras. Alleen serveerden ze er niets te eten. De ober was wel zo vriendelijk om ons te vertellen waar we wel wat konden eten. Na een stukje door Lunéville gelopen te hebben, bleek dat er in Lunéville verder niet veel te doen was. Gelukkig hebben we nog wel een eettentje gevonden, waar we allebei een forse maaltijdsalade op hebben.  

De rest van de middag hebben we in de hangmat doorgebracht. Alvast een beetje rust. Om 22:30 uur zijn we weer naar het Parc de Bosquets gelopen. Daar was namelijk een grote lichtshow: op fonteinen werd het verhaal van Marco Polo geproject met behulp van video en laserprojecties. Samen met de voltallige bevolking van Lunéville hebben we naar deze show gekeken om daarna snel ons bed op te zoeken.

Camping in Lunéville
Lichtprojectie Parc de Bosquets

De statistieken van vandaag

Van: Charmes (Camping L’île aux mille Charmes), naar: Lunéville (Camping Municipal Des Bosquets)
Totaal: 39,26km

Gepubliceerd op zaterdag 03 oktober 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *