Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 18: van Hurecourt naar Charmes

Vanuit Hurecourt fietsen we via de Groene Weg door uitgestrekte graanvelden en mooie bossen naar het 80 kilometer noordelijker gelegen Charmes. Onderweg passeren we onder andere een oud spoorwegviaduct.

De camping bij Hurecourt ligt op zo’n 3,6 kilometer van de Groene Weg. In plaats van dezelfde route terug fietsen als dat we gisteren naar de camping hebben gefietst, zijn we van Hurecourt naar Demangevelle gefietst om nabij Vougécourt weer op de Groene Weg uit te komen. Vanaf daar fietsen we door een heuvelachtig landschap dat werd afgewisseld door landerijen en uitgestrekte bossen.

Hoewel de route netto meer naar beneden liep, zaten er een paar pittige klimmetjes tussen. We passeren Pont Tatal, een oude spoorbrug op Jussey spoorlijn. In 1886 werd het dubbelspoor dat Darnieulles met Uxegney verbond geopend. In 1941 is één van de sporen op last van de Duitsers opgebroken en werd het personenvervoer gestopt. Vanaf 1954 werd ook het goederenvervoer opgeheven en is het resterende spoor opgebroken. Wat resteert is het eenzame viaduct Pont Tatal, waar vandaag de dag vanaf wordt gesprongen (bungeejump).

Pont Tatal

Nadat we een korte pauze hebben genomen onder Pont Tatal, komt er een man op een paard uit het bos lopen. Daar hebben we nog even mee staan praten, in het Duits welteverstaan. De rest van de dag fietsen we vooral door een open, heuvelachtig landschap. We beklimmen de ene na de andere heuvel. Hierdoor gaan de kilometers niet zo hard. Uiteindelijk weten we toch nog zo’n 80 kilometer af te leggen.

Heuvellandschap

We eindigen deze dag in Charmes. We zetten onze tent op op Camping L’île aux mille Charmes, op een soort van ‘eiland’ tussen Canal de l’Est en de Moezel. Hoewel er ook andere fietsers en kampeerders staan, staan er ook een aantal tenten die niet gebruikt lijken te worden.

Camping in Charmes

De statistieken van vandaag

Van: Hurecourt (Camping La Jonquille), naar: Charmes (Camping L’île aux mille Charmes)
Totaal: 81,35km

Gepubliceerd op zaterdag 03 oktober 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *