Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 17: van Marnay naar Hurecourt

We fietsen verder over de Groene Weg door Frankrijk en volgen vandaag geruime tijd de Saône, waar we een tunnel voor boten zien passeren. We fietsen uiteindelijk bijna 100 kilometer naar Hurecourt.

Nadat het gisteravond is gaan regenen, is het daar vannacht en ook vanochtend nier meer opgehouden. Helaas moesten we daardoor met regen weg uit Poligny. Voor het eerst deze fietsvakantie dat we ons in onze volledige regenkleding hebben gehesen. Af en toe kon de regenbroek wel uit, maar dat was telkens maar voor korte duur. Daarbij leek het net of Jasper geschilderd had: zijn regenbroek heeft zijn beste tijd wel gehad. Kleine stukjes van de binnenkant van de regenbroek blijven aan zijn been kleven. En die witte spikkels zijn maar met moeite van zijn been te krijgen. 

Fietsen in de regen

Vanaf Soing zijn we de Saône gevolgd. Iets ten noorden van Soing, maakt de Saône een grote lus, hier heeft men tussen 1843 en 1882 een kanaal dwars door de heuvel gegraven, met Tunnel de Saint-Albin als resultaat. Een 681 meter lange tunnel voor boten. Aan weerszijden van de tunnel staan stoplichten om het scheepvaartverkeer in de smalle tunnel te reguleren. Voor ons is er geen ruimte in de tunnel, wij mogen even een stukje klimmen en daarna dalen om over de heuvel te klimmen.

Tunnel de Saint-Albin

Nadat we Tunnel de Saint-Albin achter ons laten, fietsen we verder langs de Saône. We passeren verschillende steden als Scey-sur-Saône-et-Saint-Albin en Port-sur-Saône. Gelukkig is het rond lunchtijd weer wat droger geworden. In een klein parkje in het midden van een dorpje, lunchen we wat. Iets ten noorden van Amoncourt buigt de Saône iets naar links af terwijl wij noordwaarts blijven fietsen. De rest van de middag fietsen we vooral over rustige plattelandsweggetjes.

We eindigen deze dag op een camping in Hurecourt, op zo’n 3,6 kilometer van Groene Weg. Deze camping wordt gerund door een Nederlands stel en het motto dat ze hebben is dat de fietser verwend mag worden. Bij aankomst werden er daarom gelijk twee ligstoelen gehaald, waar we de rest van de middag heerlijk in hebben liggen zonnen (want die was inmiddels weer gaan schijnen). Ondertussen hadden we alle natte spullen te drogen gelegd op het gras.

Camping in Hurecourt

De statistieken van vandaag

Van: Marnay (Woka Loisirs), naar: Hurecourt (Camping La Jonquille)
Totaal: 99,61km

Gepubliceerd op zaterdag 03 oktober 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *