Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 15 & 16: van Poligny naar Marnay

Na een rustdag, fietsen we op de 16de dag van onze fietsvakantie verder noordwaarts over de Groene Weg door Frankrijk als we van Poligny naar het 75 kilometer noordelijker gelegen Marnay fietsen.

Op dag 15 van onze fietsvakantie houden we weer een keer een rustdag. Dit keer geen klettersteig, zoals op onze rustdag in Andermatt. Behalve boodschappen en twee keer uiteten (lunch en avondeten), hebben we vooral wat rondgehangen bij de tent. Op zijn tijd ook best een keer lekker.

De volgende dag zijn we verder gefietst over de Groene Weg. Marjon bestelde vlak voor we vertrokken nog even een koffie bij het café van de camping, raakten we weer aan de praat, dit keer een Fransman, die zelf graag zou fietsen maar zijn partner wil het niet. Hebben we deze fietsvakantie al vaker gehoord.

Vanaf Poligny liep de route vals plat naar beneden, met af en toe een klein heuveltje. Prima om te fietsen dus. Onderweg passeerden we veel kleine typisch Franse dorpjes. De één nog meer uitgestorven dan de ander. In Arc-et-Senans zijn we gestopt bij de Saline royale d’Arc-et-Senan, een voormalige zoutfabriek waar in de 18de en 19de eeuw zout werd gewonnen uit pekelwater. Deze zoutfabriek staat sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Saline royale d’Arc-et-Senan

Na zo’n 47 kilometer reden we langs Grotto d’Orsello, even hebben we getwijfeld of we daar ook naar binnen zouden gaan. Maar deze grot hebben we toch maar even gelaten voor wat het was. De rest van de dag was vergelijkbaar met de ochtend, veelal vals plat naar beneden met af en toe een kort klimmetje. Alleen de laatste kilometers naar Marnay hadden we opeens een forse tegenwind. Hakt er gelijk in.

In Marnay zijn we eerst naar de supermarkt gereden. Helaas bleek deze gesloten in verband met de siësta. Dus maar weer terug gefietst om onze tent op te zetten op de camping. Aan het einde van de middag hebben we een nieuwe poging gewaagd. Dit keer was de supermarkt wel open. Met wat vers vlees hebben we een prima maaltijd kunnen bereiken. En net toen we klaar waren met eten, begon het zoals voorspeld was, te regenen. Wat het de rest van de dag heeft gedaan.

Camping in Marnay

De statistieken van vandaag

Van: Poligny (Camping La Tulipe de Vigne), naar: Marnay (Woka Loisirs)
Totaal: 74,17km

Gepubliceerd op zaterdag 03 oktober 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *