Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 14: van Le Pont de Chancia naar Poligny

Na de doorsteek van Zwitserland gemaakt te hebben, pakken we vanaf Le Pont de Chancia de Groene Weg op (fietsroute van Nederland naar de Middellandse Zee). We fietsen naar het 80 kilometer noordelijker gelegen Poligny.

We twijfelden of we vandaag of morgen een rustdag zouden nemen. Omdat er op de camping in Le Pont de Chancia niet heel veel te beleven viel, besloten we om vandaag verder te fietsen, alleen dan niet heel veel kilometers te maken. Het plan was om naar Cascade des Tuffs te fietsen en daar een camping in de buurt op te zoeken.

Zo’n twee kilometer nadat we de camping hadden verlaten vertelde onze GPS ons dat we op de Groene Weg zaten. Deze fietsroute loopt van Nederland naar de Middellandse Zee, en wij fietsen deze dus naar Nederland. Na een paar kilometer kwamen we langs Barage de Vouglans, een grote stuwdam. Daarna kregen we een paar korte klimmetjes (uitlopers van de Jura) voor de kiezen.

Barage de Vouglans

In Blye zijn we linksaf geslagen, richting de Cascade des Tuffs. Na nog wat meer klimmetjes, stonden we net buiten Crançot aan de rand van een diepe afgrond. Bleek dat het ‘gat’ waar we op uitkeken een andere naam had (Belvedére de Roches de Baume), en Cascade des Tuffs slechts de waterval op de bodem. Hoewel er een weg naar de waterval toe liep, was dit voor ons geen optie (veel te ver en veel te veel klimmen om terug te komen). Dus na wat foto’s vanaf de rand zijn we weer verder gefietst.

Uitzicht vanaf Belvedére de Roches de Baume
Uitzicht op Cascade des Tuffs

Via een heuvelige weg, van waar we nogmaals een mooi uitzicht hadden op de afgrond links van ons, zijn we naar Le Marre gereden. Daar sloeg de twijfel opnieuw toe: hier blijven, op een camping die een paar kilometer van de route lag, of door fietsen. We hebben toch maar voor de tweede optie gekozen en zijn verder noordwaarts gefietst. De dagafstand werd daardoor wat meer dan we van te voren gepland hadden. Wat we echter niet wisten was dat de laatste 5 kilometer naar Poligny naar beneden liepen. Heerlijk om zo een dag te eindigen.

Na een rondje door het centrum van Poligny zijn we naar de camping gefietst. Daar bleek dat de Groene Weg een heuse fietssnelweg te zijn, met verschillende fietsers die allemaal in zuidelijke richting fietsen.

Camping in Poligny

De statistieken van vandaag

Van: Le Pont de Chancia (Camping du Lac de de Coiselet), naar: Poligny (Camping La Tulipe de Vigne)
Totaal: 79,71km

Gepubliceerd op vrijdag 02 oktober 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *