Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 13: van Gex naar Le Pont de Chancia

Op dag 13 van onze fietsvakantie door Zwitserland en Frankrijk, rijden we vanuit Gex dieper Frankrijk in naar Le Pont de Chancia om uit te komen op de Groene Weg die we verder noordwaarts zullen volgen.

Gisteravond was het flink aan het weerlichten boven het Meer van Genève. Even dachten we de dans te ontspringen, maar ’s nachts kwam er toch behoorlijk wat regen naar beneden. Gelukkig was het weer droog toen we opstonden. In tegenstelling tot gisteren, was de wind echter niet gaan liggen. Met een flinke tegenwind fietsten we daarom van de camping af.

Vanuit Gex klommen we via de Route de la Faucille naar de Col de la Faucille. Het eerste deel van de klim was niet heel steil, maar naarmate we verder kwamen, hoe steiler het werd. Onderweg werden we aangemoedigd door wielrenners. Vanaf de top van de Col de la Faucille op 1.300 meter hoogte heb je normaal gesproken een fantastisch uitzicht op andere de Mont Blanc. Helaas was het vandaag vrij bewolkt, van de Mont Blanc was daardoor niets te zien.

Uitzicht vanaf Col de la Faucille
Uitzicht op Genève van Col de la Faucille

Slechts af en toe kwam de zon door de bewolking. Als dat gebeurde, was het gelijk warm, maar als de zon achter de wolken zat, was het best fris. Onderweg hebben we daarom maar wat extra laagjes aangetrokken en hebben we zelfs onze sandalen ingewisseld voor onze bergschoenen.

Na de Col de la Faucille volgde een forse afdaling naar Mijoux. In Mijoux zijn we rechtsaf geslagen, waarna we weer een paar kilometer mochten klimmen. Net de top kwamen we in Lajoux, waar we even hebben geluncht. Er stond pas 30 kilometer op de teller, door al het klimmen van vandaag gingen de kilometers niet zo hard. Wat we echter niet wisten, is dat er vanaf Lajoux een lange afdaling zou volgen. Zo’n 15 kilometer lang daalden we door het Jura-gebergte af naar St. Claud.

Vanaf St. Claud volgden we een drukkere weg. Gelukkig bleef ook deze weg dalen, zij het wat minder steil, maar zo konden we toch nog wat kilometers maken. Om een stuk driebaansweg over te slaan, hebben we een bospad genomen. Althans, op de kaart was dit een bospad. In werkelijkheid bleek dit een prima asfaltweg met af en toe een stukje grind te zijn.

Net na Dortan, In Pont de la Chancia, zijn we bij de eerste camping gestopt die we tegenkwamen (Camping du Lac de de Coiselet, inmiddels permanent gesloten). De Groene Weg, een fietsroute van Nederland naar de Middellandse Zee, loopt aan de overkant van het meer waar we aan zitten. Vanaf zetten we dus koers richting het noorden.

De statistieken van vandaag

Van: Gex (Les Gênets), naar: Le Pont de la Chancia (Camping du Lac de de Coiselet)
Totaal: 76,03km

Gepubliceerd op vrijdag 02 oktober 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *