Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 12: van Cully naar Gex

Na 11 dagen in Zwitserland gefietst hebben, rijden we vandaag nog een stukje langs het Meer van Genève voordat we van de Rhône fietsroute afslaan en Frankrijk in rijden. Na 85 kilometer stoppen we in Gex.

Waar het de afgelopen nachten iedere keer wat heeft geregend, was het vannacht droog. Maar in plaats van regen, kregen we wel wind. Heel veel wind. Gelukkig was de wind weer wat gaan liggen toen wij ’s ochtends weer op onze fiets stapten.

Vanaf de camping in Cully, zaten we zo weer op de Rhône fietsroute. Na een kort stukje langs een treinspoor gefietst te hebben, sloeg de route rechtsaf en kregen we weer een paar korte klimmetjes door de wijnvelden voor de kiezen. Gelukkig bleef dit niet de hele dag zo, en fietsten we al na zo’n 10 kilometer Lausanne binnen.

Uitzicht op wijnvelden langs het Meer van Genève
Fietsen door de wijnvelden

In Lausanne fietsen we onder andere langs het Museum voor de Olympische Spelen en het gebouw van het Internationaal Olympisch Committee. Na Lausanne zijn de wijnvelden verleden tijd. We fietsten op veel plekken iets verder van het Meer van Genève af en veelal door bebouwing. Hoewel de uitzichten nog steeds mooi zijn, was het stuk tot aan Lausanne beduidend mooier. In Rolle zijn we gestopt om onze laatste Zwitserse franken op te maken. Na Rolle fietsten we vooral tussen de weilanden. Net na Mies zijn we van de Rhône-route afgeslagen en zijn we richting Frankrijk gefietst. In de verte zagen we het Jura-gebergte, waar we morgen overheen moeten, al liggen. Vandaag klimmen we alvast naar de voet van het Jura-gebergte.

Museum voor de Olympische Spelen
Uitzicht op het Meer van Genève

Na een klim over een lange rechte weg, passeren we de oude grensgebouwen die de grens tussen Zwitserland en Frankrijk aangeven. Na 12 dagen Zwitserland, zitten we nu dus in Frankrijk. En dat is te merken ook. Als we ons melden bij de receptie van de gemeente camping in Gex, blijkt dat we maar een paar euro voor een nachtje kamperen hoeven te betalen. Dat is wel wat anders dan de soms 40 euro die we in Zwitserland betaalden. Als we onze tent vervolgens op willen zetten, blijkt de camping nagenoeg leeg te zijn. Er hangt een grote groep schoolkinderen rond die hier schijnbaar ook kamperen, maar verder is het aantal kampeerders op één hand te tellen. Wij kunnen dus een mooi plekje uitzoeken met schaduw en bomen voor onze hangmat.

Gemeente camping in Gex

De statistieken van vandaag

Van: Cully (Camping de Moratel), naar: Gex (Les Gênets)
Totaal: 85,15km

Gepubliceerd op vrijdag 02 oktober 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *