Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 11: van Saillon naar Cully

Op dag elf van onze fietsvakantie door Zwitserland en Frankrijk volgen we Rhône verder stroomafwaarts, totdat deze uitkomt in het Meer van Genève. We fietsen van Saillon naar Cully (aan het Meer van Genève).

Voor afgelopen nacht werd er slecht weer voor de Alpen voorspeld. Bij ons is er vooral veel regen gevallen, maar verder viel het bij ons gelukkig mee. Helaas wel weer een natte tent in te pakken. Om ongeveer kwart voor negen fietsen we de camping in Saillon af. Na één keer linksaf slaan komen we weer uit bij de Rhône. Via een fietspad direct naast de Rhône rijden we verder.

De Rhône is hier gekanaliseerd, waardoor er veel plaats is voor industrie. Dat maakt het een niet heel bijzonder uitzicht. Gelukkig maken de bergen die constant op de achtergrond te zien zijn veel goed. In Martigny maakt de Rhône een scherpe bocht naar rechts, waarna de rivier meer richting het noorden stroomt. Naar mate we dichter bij het Meer van Genève komen, hoe breder en vlakker de vallei waar we doorheen fietsen wordt.

Mist boven de Rhône
Fietsen langs de Rhône

In Saint Maurice reden we langs een supermarkt waar we gelijk maar even wat boodschappen hebben gedaan. Terwijl Marjon de boodschappen deed, werd Jasper aangesproken door een oudere dame. Hoewel we al even in Franstalig gebied rijden, sprak deze dame goed Duits. Ze wilde alles weten van onze reis en ervaring tot nu toe. Erg leuk!

Ter hoogte van Le Bouveret komt de Rhône uit in het Meer van Genève. Vanaf hier volgen we dus de oever van het Meer van Genève. In Villeneuve hebben we aan de oever van het Meer van Genève wat geluncht. Daarna zijn we via een vrij drukke weg dwars door Montreux gereden. Leuk voor de afwisseling, maar van Montreux hadden we toch meer verwacht.

Veel leuker werd het toen we Montreux weer uit waren en we door de wijnvelden reden. We reden veelal over smalle weggetjes met korte, maar soms zeer steile stukjes klimmen en dalen. Eén keer zelfs een afdaling van zo’n 50 meter van meer dan 25%. Dat is best steil met een bepakte fiets.

Fietsen door de wijnvelden van Montreux
Wijnvelden van Montreux

De statistieken van vandaag

Van: Saillon (Camping de la Sarvaz), naar: Cully (Camping de Moratel)
Totaal: 77,81km

Gepubliceerd op zaterdag 19 september 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *