Fietsvakantie Zwitserland en Frankrijk – Dag 10: van Fiesch naar Saillon

Vanuit Fiesch volgen we de Rhône stroomafwaarts. We zien de Rhône steeds breder worden. Ook de vallei waar wij door fietsen wordt steeds breder. Uiteindelijk fietsen we zo’n 100 kilometer naar Saillon.

Midden in de nacht zijn we er nog even uitgegaan. Opeens trok de wind behoorlijk aan. Wij hebben daarom de was maar even binnengehaald. Geen overbodige luxe, aangezien één van onze handdoeken al in het weiland achter de tent lag. Toen we weer in de tent lagen, schudde de tent behoorlijk heen en weer door de wind. Zie dan de slaap maar weer te vatten.

Omdat we wat meer kilometers wilden maken, hadden we de wekker iets eerder gezet. Uiteindelijk reden we om ongeveer kwart over acht van de camping in Fiesch weg. Zodra we Fiesch uit zijn, komen we weer op autoweg 19 (dezelfde autoweg die we ook over de Furkapass en Oberalppass gaat). Deze weg volgen we 15 kilometer. Omdat we de Rhône stroomafwaarts fietsen, gaat het fietsen erg makkelijk. Als we ons na 20 kilometer even staan in te smeren met zonnebrandcrême, komt een postbode even een praatje maken. Hij verteld dat het vandaag 34 graden wordt, maar dat het weer vanmiddag om zal slaan. De wind zal 180 graden draaien en er is een kans op onweer. Hmm, lekker dan. Nouja, wij stappen maar weer op de fiets en genieten nog maar even van de vals plat omlaag lopende weg.

Fietsen in Zwitserland

In Bitsch verlaten we autoweg 19 en nemen we een kleiner pad dicht langs de Rhône. Omdat we nu geen ‘last’ meer hadden van het andere verkeer op de soms toch wat drukke autoweg 19, kunnen we heerlijk doorfietsen. Af en toe passeren we een dorpje, de één wat groter dan de ander.  Na zo’n 70 kilometer passeren we een vogelkijkhut, waar we even wat geluncht hebben.

Lunchen in vogelkijkhut
Uitzicht vanuit vogelkijkhut

In Sion hebben we wat boodschappen gedaan. Terwijl we onze boodschappen aan het inpakken waren, zagen we dat de lucht wat aan het betrekken was. Net buiten Sion komen we een Belgisch stel tegen die we in Andermatt ook al hadden gezien. Zij stonden te ‘schuilen’ onder een brug. Niet dat het al regende, maar ze wilden wel de donkere lucht die er nu snel aankwam onder het relatief veilige viaduct afwachten. Maar omdat we niet wisten hoelang wij daar dan zouden staan, besloten we om door te fietsen. Met een forste tegenwind besloten we even gas te geven. Met nog zo’n twee kilometer te gaan, begon het wat te druppelen. De hoogste tijd om nog maar eens aan te zetten. Precies als we de camping oprijden begint het te regenen, maar nadat we ons hebben geregistreerd is het alweer droog. Dat was maar een kort buitje.

Camping de la Sarvaz

De statistieken van vandaag

Van: Fiesch (Camping Eggishorn), naar: Saillon (Camping de la Sarvaz)
Totaal: 100,23km

Gepubliceerd op vrijdag 18 september 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *