Fietsen van Rome naar Nederland – Dag 8: Fratta Polesine – Verona

We fietsen verder over de Povlakte. ’s Ochtends fietsen we vooral tussen de weilanden, waarbij we een korte stop maken in Montagnana. ’s Middags rijden we over een hoge dijk langs de Adige, die we stroomopwaarts volgen tot we in Verona uitkomen.

Keurig zoals afgesproken, stond de eigenaar van de B&B ons om 7 uur buiten op te wachten om ons naar zijn motel te rijden waar we ons ontbijt zouden krijgen en waar we herenigd zouden worden met onze fietsen. Het blijft een bijzondere constructie, maar het werkt wel. In de reviews van het Karingo House hadden we gelezen dat het ontbijt wat karig zou zijn, maar dat vonden wij zeker niet. We konden alles krijgen wat we maar wilden. Toen onze vers gemaakte toast (tosti’s op waren) wilden ze er gelijk nog meer maken. Wellicht dat het kwam omdat we op de fiets waren en de eigenaar later vertelde dat hij vroeger professioneel wielrenner is geweest en nog met Pantani had gefietst. Wij vonden het ontbijt in ieder geval prima.

Toen we rond 9 uur eindelijk een keer op de fiets zaten, zijn we via plattelandsweggetjes naar Montagnana gefietst. Montagnana is een stad met stadsmuur zoals je die als kind zou tekenen: vierkant, volledig omringd door een muur met kantelen en op iedere hoek een toren. De hoofdweg loopt dwars door het plaatsje van de ene toegangspoort naar de andere. Op het centrale plein van Montagnana hebben we wat gegeten en gedronken om daarna net buiten de stadsmuur bij de Lidl nog wat boodschappen te doen.

Montagnana
Koffiestop in Montagnana

Weg is weg

Via nog meer smalle weggetjes tussen de weilanden door zijn we verder gefietst. Net voorbij Castelle di Pressane was de weg echter opgebroken. Nu hadden we wel een keer een bord met Deviazione zien staan, maar daar stond niet bij waar de omleiding voor was. Maar nu stonden we dus voor een groot gapend gat in de weg dat was afgezet met hoge hekken. We zagen een spoor door het weiland links van de afzetten, maar dat liep nergens heen. Toen we nog eens goed keken, zagen we dat de hekken aan de overkant net iets uit elkaar stonden. En toen ontdekten we een heel smal spoor langs de rechterkant. Net breed genoeg om de fietsen langs te rijden. Dus tassen van de fiets gehaald en alles één-voor-één naar de overkant gebracht.

Wegopbreking

Toen we net weer op de fiets zaten en Michellorie voorbij waren, zagen we op de GPS dat we in Michellorie eigenlijk rechtsaf hadden moeten slaan. We zagen ook dat de weg die we nu fietsten weer uit zou komen op de eigenlijke route. Toen we na een paar minuten weer uitkwamen op de weg die we eigenlijk hadden moeten hebben, bleek het maar goed dat we verkeerd waren gefietst, omdat die weg ook was afgesloten.

We hadden bedacht om in Albaredo d’Adige wat te lunchen, maar in dit plaatsje was helemaal niets te vinden. Ja, een enkele pizzaria die nog niet open was. Daarom hebben we uiteindelijk maar op de trappen van één van de vele kerken wat geluncht. Om Albaredo d’Adige uit te komen, moesten we opnieuw creatief zijn want ook hier was een weg afgesloten.

Langs de Adige naar Verona

De rest van de middag hebben we langs de Adige gefietst. Eerst over een fietspad over een hoge dijk op de -voor ons- linker oever, vanaf Zevio op de rechter oever. Het is dat de Adige een wild stromende, bruine rivier was en we uitzicht hadden op de steeds dichterbij komende Alpen, maar anders zou je haast denken dat we in Nederland fietsen. De Adige zijn we tot in het centrum van Verona gevolgd.

In Verona hebben we nog een keer boodschappen gedaan om daarna door te fietsen naar Camping Castel San Pietro. We waren gewaarschuwd dat dit een erg primitieve camping zou zijn, maar dat vonden wij erg meevallen. Ja, er staan nog een aantal hurktoiletten, maar die hoef je niet te gebruiken. In het toiletgebouw bij de receptie zijn namelijk ook normale toiletten en prima douches te vinden. Onze tent mogen we opzetten op een klein veldje binnen de muren van het kasteel. De tentjes staan hier dicht op elkaar, maar wat een locatie zeg. Op verschillende plekken staan bankjes en picknicktafels vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op Verona. Eén van de bijzondere campings die we ooit hebben gehad.

Camping Castel San Pietro
Uitzicht op Verona

De statistieken van vandaag

Van: Fratta Polesine (Karingo House), naar: Verona (Camping Castel San Pietro)
Totaal: 105,50km
Geklommen: 187m
Gedaald: 89m
Hoogteprofiel:

Hoogteprofiel Dag 8 fietsvakantie Rome - Nederland
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *