Fietsen van Rome naar Nederland – Dag 20: Braunsbach – Neckargerach

De Kocher-vallei en de omgeving van de Neckar zijn heel mooi, alleen niet als het regent… Helaas fietsten wij er dus in de regen en was er door de laaghangende bewolking niet veel van de omgeving te zien. Rustig doortrappen dus tot we in Neckargerach uitkwamen.

Het was achteraf niet nodig om een wekker te zetten. Blijkbaar luidden de kerkklokken in Braunsbach iedere ochtend om 06:00 uur. En mocht je de kerkklokken dan gemist hebben, om 06:30 uur luiden ze nog een keer. Uitslapen was er voor ons dus niet bij vandaag.

Nadat we alles hadden ingepakt, zijn we in de stromende regen weggefietst van de camping in Braunsbach. Langs de Kocher reden we in noordelijke richting. De route ging af en toe wat op en neer, maar netto daalden we meer dan we klommen.

Onderweg zagen we de vallei van de Kocher veranderen van een smalle, groene vallei naar een hele brede open, met wijngaarden bezaaide, vallei. We zijn de Kocher meerdere keren overgestoken. In Forchtenberg reden we langs een bakker waar we ons dagelijkse gebakje hebben genuttigd. Toen we weer verder gingen was het zowaar even droog. Even, want nog geen 4 kilometer verderop kon de regenkleding toch weer aan. Iedere keer als we dachten dat het droog was, begon het weer te regenen.

Net buiten Neuenstadt am Kocher hebben we even zitten lunchen. Toen we net zaten, begon het weer te druppelen. Gelukkig niet heel hard en konden we blijven zitten. Maar echt lekker rustig lunchen was er niet bij. Nabij Bad Friedrichshall komt de Kocher uit in de Neckar. Vanaf daar volgden we veel sporen, wegen en industrie. Langs de Neckar liggen veel oude stadjes. Sommige nog met stadsmuur. Ook op de heuvels zien we nog veel oude burchten liggen. Maar vanwege de regen is het niet echt de gelegenheid om er heel uitgebreid naar te kijken. Rustig doorfietsen dan maar. En dan denk je er na zo’n 95km bijna te zijn, is het fietspad afgesloten.

De omleidingsroute ging naar de overkant van de rivier, maar dat wilden we niet, dan zouden we namelijk over een erg drukke weg moeten fietsen. We hebben daarom zelf een omleiding bedacht. Helaas moesten we daar wel even een heuvel voor over. Vanuit Obrigheim zijn we over de weg naar Mörtelstein gefietst om van daar weer terug te komen op de route. Maar helaas was het fietspad daar nog steeds afgesloten. Teruggaan vonden we echter geen optie en zijn daarom maar om de hekken heen gereden. Een paar kilometer ging het goed, maar toen verscheen er een graafmachine op het pad. We hebben even staan twijfelen: terug of gewoon door. Uiteindelijk zijn we maar gewoon door gefietst. De drie werklui vonden het geen probleem als we er even langs wilden en hielpen zelfs. Er was nog net genoeg ruimte om onze fietsen langs te manoeuvreren. Gelukkig was dit de enige opbreking en konden we de laatste kilometers rustig afleggen.

We volgen deze fietsvakantie de Reitsma Route. Tijdens het fietsen rijden we voornamelijk op de GPS, hiervoor gebruiken we de GPX-bestanden van de Reitsma Route (hier verkrijgbaar). Nu werden we door de GPS bij Neckargerach echter flink op het verkeerde been gezet. De GPS gaf namelijk aan dat de Oderwald River Camp op de -voor ons- linker oever van de Neckar was gevestigd. Daar was echter niets dan bos te vinden. Dat je niet altijd moet vertrouwen op je GPS blijkt maar weer, aangezien de locatie in de GPX-bestanden verkeerd staat aangegeven. Gelukkig konden we de camping aan de overzijde van de rivier zien liggen, dus stukje terugfietsen om de rivier over te steken en toen hadden we eindelijk de camping bereikt. Daar hebben we onze tent op het grote grasveld opgezet en net toen alles stond, brak de zon door de wolken heen. Zo hebben we onze spullen nog mooi kunnen drogen.

De statistieken van vandaag

Van: Braunsbach (Naturcamping Braunsbach), naar: Neckargerach (Oderwald River Camp)
Totaal: 102,58km
Geklommen: 451m
Gedaald: 580m
Hoogteprofiel:

Hoogteprofiel Braunsbach - Neckargerach
Gepubliceerd op dinsdag 09 januari 2024.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *