Fietsen van Rome naar Nederland – Dag 19: Elchingen auf dem Härtsfeld – Braunsbach

In de regen en met een forse tegenwind fietsen we verder naar het noorden. Een pauze in een leuk café zit er vandaag helaas niet in (want zondag en dan is nagenoeg alles gesloten). Daarom beulen we onszelf af en bereiken we als twee verzopen katten de camping in Braunsbach.

Dan denk je redelijk veilig op de camping van een lokale vliegclub te kamperen, maar niets blijkt minder waar. We hebben vannacht namelijk ongewenst bezoek gehad. We doen de kleding die we de volgende dag aandoen allebei in een waterdichte tas waar overdag de slaapzak in zit, en leggen deze in de voortent. Zo ook afgelopen nacht. Alleen toen Jasper zijn tas vanochtend wilde pakken… Tas weg. We hadden gelezen dat iemand anders ook al een keer het slachtoffer was geworden van deze dief. En nu wij dus ook. Gelukkig was de dief niet ver gekomen, de tas met kleding troffen we een paar meter van de tent aan. Waarschijnlijk meegesleurd met de lege bus Pringles die ook in de voortent lag. We vermoeden daarom dat de kleding van Jasper een ongelukkige bijvangst was. Wat het is geweest? Dat weten we niet, maar het vermoeden gaat uit naar een vos of wasbeer (dat benoemde het vorige slachtoffer als een van de mogelijke daders).

Toen we weer wat waren bekomen, en aan het ontbijt zaten, scheen de zon tussen de bomen door op de tent. Mooi weer. Of toch niet. Vijf minuten later hoorden we weer zacht getik op het tentdoek. Gelukkig hebben we alles toch nog redelijk droog kunnen inpakken en ook toen we de camping afreden was het droog. Was, want het duurde slechts 4km of de regenbroek kon weer aan. En die zou (spoiler) de rest van de dag ook niet meer uitgaan. Wat een dag. Veel regen. Heel af en toe probeerde de zon er tussendoor te komen, maar die werd gelijk afgestraft door nog meer regen. En naarmate de dag vorderde kwam er ook steeds meer wind. Niet de beste dag om te fietsen dus, maar nu we toch natgeregend waren zijn we maar doorgefietst.

Fietsen in de regen

Door de laaghangende bewolking was er ook niet bijster veel van de omgeving te zien. Onderweg reden we door kleine dorpjes, maar alle bakkers en cafes waren dicht. Dat heb je op zondagochtend. We hadden onze hoop daarom gevestigd op de eerste grotere plaats waar we doorheen zouden komen: Ellwangen. Daar aangekomen, bleek de bakker die volgens Google open zou zijn, gesloten. Gelukkig bleken er wel twee andere tentjes open te zijn: één daarvan had een ontbijtbuffet en de ander was een ijssalon. Bij die laatste hebben we koffie/thee met strudel en wafel met kersen op.

Ellwangen

Met goede hoop dat het droog zou worden, zijn we weer opgestapt. Uiteraard bleek het valse hoop, want de regen kwam nog steeds bij vlagen met bakken uit de lucht. De route volgde geruime tijd het spoor van de Obere Jagstbahn, voordat we in Jagstheim linksaf sloegen. Vanaf daar ging de route weer wat op en neer. Met volledig regenpak aan, betekent dat al snel veel zweten van de inspanning. Daarbij de vraag waar je natter van wordt: de regen of het zweet? Gelukkig konden we weer een beetje droog wapperen in de lange afdaling die we uiteindelijk kregen.

De laatste kilometers volgden we het groene dal van de Bühler, dat overging in het dal van de Kocher. Over de Kocher loopt de Kochertallbrucke, een 150m hoge brug waar wij niet overheen (want snelweg) maar onderdoor zijn gefietst. Precies onder de brug kregen we nog een stukje klimmen à 18% voor de kiezen. Daarna bereikten we als twee verzopen katten het dorpje Braunsbach. In 2016 nog voor een groot deel verwoest door overstromingen. En een keer raden waar wij kamperen: juist ja, aan de rivier de Kocher die in 2016 verantwoordelijk was voor de overstromingen. En terwijl wij naar de camping rijden, komt de ene na de andere brandweerauto met loeiende sirenes aanrijden. Waarvoor, geen idee. De Kocher is nu in ieder geval nog een gemoedelijk stroompje. Hoewel we de hele dag in de regen gefietst hebben, hebben we zowaar de tent droog kunnen opzetten. 

Kochertallbrucke
Onder de Kochertallbrucke door fietsen

De statistieken van vandaag

Van: Elchingen auf dem Härtsfeld (Campingplatz Flugplatz Elchingen), naar: Braunsbach (Naturcamping Braunsbach)
Totaal: 84,08km
Geklommen: 522m
Gedaald: 875m
Hoogteprofiel:

Hoogteprofiel Elchingen auf dem Härtsfeld - Braunsbach
Gepubliceerd op dinsdag 02 januari 2024.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *