De Rheinfall

Watervallen zijn altijd bijzonder om te zien. Of het nu de Victoria Falls zijn op de grens van Zimbabwe en Zambia, of de 141 meter hoge Helmcken Falls in Canada, iedere waterval heeft zijn eigen pracht. Dus toen we in de buurt kwamen van de grootste waterval van Europa, was het al snel besloten dat we een klein omweggetje zouden maken.

De Rheinfall ligt bij Schaffhausen, Zwitserland. Al ver voordat we de waterval zelf zien, horen we het geraas en gedonder van het water. En dat terwijl de Rheinfall ‘slechts’ 150 meter breed en 23 meter hoog is. Niet te vergelijken met bijvoorbeeld de Victoria Falls dus.

Hoe rustig het eerder langs de Rijn ook was, bij de Rheinfall is het een drukte van belang. Veel mensen die gewoon van het uitzicht genieten, maar misschien nog wel meer die een boottocht maken. Velen willen immers de rots in het midden van de Rheinfall beklimmen. Je kunt namelijk met een bootje naar de voet van de rots gebracht worden, via een aantal trappen kom je dan bovenop de rots uit, midden in de Rheinfall. Toen wij net aankwamen, stond er een rij van onderaan de trap tot boven. Waarop wij dus gelijk besloten om dat avontuur maar aan ons voorbij te laten gaan, in file staan om even snel een fotootje te maken, nee bedankt.

In plaats daarvan zijn we langs de kade gelopen, tot bij de watermolen. Hier sta je op een zelfde hoogte als de rotspunt in het midden van de rivier. Enige verschil is dus inderdaad, dat hier het water maar aan één kant stroomt. Maar misschien is de foto hier wel mooier, juist omdat de rotspunt ook op de gevoelige plaat is vast te leggen.

Gepubliceerd op zaterdag 05 september 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *