De Quirrang bewandelen

De Quirrang is met 543 meter hoogte de hooste berg op het noordelijke deel van het Isle of Skye. Eigenlijk is het ’t makkelijkste om de 7 kilometer lange route met de klok mee te lopen. Wisten wij veel…

Vanaf de parkeerplaats staken we de weg over. Als snel kwamen we op een kruising, waar wij rechts aan hebben gehouden (maar beter is het om links te gaan!).

De reden waarom wij rechts zijn gegaan: omdat we zo recht op ‘The Needle’ afliepen, een 37 meter hoge rotspunt. Om daar te komen volgden we een goed pad, slechts eenmaal was het echt even opletten, dat was toen we de geul passeerden. Bij het passeren van deze geul, liepen we eerst langs ‘The Table’. Je kunt het losgebroken plateau op door via ‘The Needle’ naar de achterkant te lopen, maar dat hebben wij niet gedaan.

Wij hebben onze weg vervolgd en hebben een stukje afgedaald naar de drie punten van ‘The Prison’. Daarna maakt het pad een bocht naar links en klimt weer richting nog meer afgebroken rotspunten. Maar deze zijn lang niet zo spectaculair als ‘The Needle’.

Het hele eind liepen we op met een Engels stel. Zij besloten op de plek waar je het grasplateau bereikt om terug te keren. Wij zijn doorgelopen: dus een scherpe bocht naar links en langs de rand van de klif omhoog gelopen. We merkten niet dat het eigenlijk best wel een steil stuk was, totdat we ‘opeens’ op het hoogste punt stonden, op de rand van de klif, met een wijds uitzicht over het Isle of Skye. Na de nodige foto’s gemaakt te hebben, zijn we verder gelopen.

We zagen geen pad, slechts platgelopen gras. Dus het pad was niet heel moeilijk te volgen. Tot daar op eens een hekje was. Het hekje konden we prima over, maar daarna stonden we opeens voor een afgrond. Daarom wordt dus geadviseerd om de route met de klok mee te lopen. Nu stonden wij namelijk voor de uitdaging om met een hele lichte miezerregen een behoorlijk steile afdaling te maken. Op sommige plekken was het pad veranderd in een klein beekje, waardoor de stenen en het zand spekglad waren. Al glibberend en glijdend zijn we uiteindelijk beneden gekomen. En raad eens wie we daar tegenkwamen, koffiedrinkend in hun auto: het Engelse stel. Ze hadden ons naar beneden zien komen en waren blij dat zij eerder waren gekeerd. Maarja, ze hebben het uitzicht vanaf de top van de Quirrang dan wel moeten missen.

Download hier de route zoals wij hem hebben gelopen.

Gepubliceerd op zaterdag 19 september 2015.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *