Big Beehive

Als je aan de rand van Lake Louise staat, dan denk je waarschijnlijk: ‘ zo snel mogelijk weg hier!’. Dat dachten wij namelijk wel, wat een drukte zeg! De ene touringcarbus na de andere dropt er zijn passagiers, waardoor het er nogal druk is. Maar, loop je iets verder, dan verdwijnen ook direct de massa’s mensen. Daarom zetten wij koers naar het Lake Agnes Teahouse.

Toch is ook het pad naar het Lake Agnes Teahouse nog niet echt rustig te noemen. Oké, een heel stuk rustiger dan bij het meer zelf, maar nog steeds lopen er best veel mensen in de richting van het Teahouse. Na ongeveer 2.6 kilometer bereik je Mirror Lake, vanaf hier kunnen er ook paarden op het pad lopen. Hoewel wij ze niet hebben gezien, passeerden we wel de nodige uitwerpselen. Na Mirror Lake is het nog maar een klein, maar steil stukje naar het Lake Agnes Tea House.

De meeste mensen hebben het Teahouse als eindbestemming, voor ons begon de wandeling hier pas echt. Waarom hier? Omdat je hier eindelijk uit de echte drukte bent. En ben je eenmaal bij Lake Agnes, kijk dan even naar links, want dan zie je de Big Beehive.

Om er te komen, loop je helemaal om het meer heen.

Net na de waterval begint een serie van steile haarspeldbochten. Dit pad komt uit tussen de Devil’s Thumb (de berg op rechts) en de Big Beehive (op links). Vanaf dit punt is het nog een halve kilometer naar de top van de Big Beehive. Hier is geen echt pad meer, maar het kan niet missen. Vanaf de top van de Big Beehive heb je een goed uitzicht over de omgeving.

Wel ‘jammer’ dat twee minuten nadat wij waren gearriveerd op de top er een ander Nederlands stel boven kwam (waarom kom je Nederlanders ook echt werkelijk waar overal tegen?).

Voor de terugweg loop je dezelfde halve kilometer weer naar beneden, maar in plaats van de steile haarspeldbochten naar Lake Agnes, daal je aan de andere kant van de berg af. Dit pad kun je volgen tot aan Lake Louise en vanaf daar het pad langs de oever volgen.

Over het geheel genomen: een erg mooi uitzicht, maar jammer van de drukte. Maar dat geldt eigenlijk voor heel Lake Louise.

Gepubliceerd op zondag 05 oktober 2014.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *