Artist’s Drive

Artist’s Drive is één van de bekendere bezienswaardigheden in Death Valley National Park. Vanaf Badwater Road kun je de 9 mijl lange (15 km), eenrichtingsweg volgen. Vrij snel na het indraaien van Artist’s Drive begint de weg te klimmen. Langs de weg zijn parkeerhavens gemaakt. Bij de eerste parkeerhaven kun je een korte wandeling naar boven maken waarvandaan je een goed uitzicht hebt op de vlakte van Death Valley. Maar het echte spektakel ligt aan de andere kant.

De mineralen in het gesteente zijn ooit door hoge temperaturen geoxideerd. Daardoor hebben de bergen waar je doorheen rijdt verschillende kleuren: rood, geel, groen. Met name bij weinig ligt (zonsopgang of zonsondergang) komen deze kleuren mooi naar voren. Wij waren er om een uurtje of tien, veels te veel licht dus, maar ook toen waren de kleuren nog prima te zien. De bekendste stop van Artist’s Drive is Artist’s Palette, vanaf de parkeerplaats heb je al een goed zicht op de verschillend gekleurde bergen voor je. Nog beter wordt het wanneer je een stukje naar beneden loopt en je je tussen de berg begeeft.

Houd er rekening mee dat het warm is in Death Valley, toen wij er waren was het er overdag ruim boven de 45 graden Celsius. Dus als je een wandeling gaat maken, neem water mee!

Gepubliceerd op woensdag 10 februari 2016.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *