Arches Trail in Red Canyon

Bryce Canyon staat vol met Hoodoo’s: raar gevormde stenen pilaren. Deze pilaren worden gevormd door erosie. Water en wind slijten een soort van raamwerk uit de rots waardoor er een boog ontstaat. Wanneer het dak van de boog instort, heb je twee pilaren. Et voila, hoodoo’s zijn geboren. Net buiten Bryce Canyon, ligt Red Canyon. Een kleine canyon die volstaat met dit soort bogen. Je zou het dus eigenlijk kunnen zien als de voorloper van hoe Bryce Canyon er tegenwoordig uitziet.

Men had ons geadviseerd om even een praatje te maken bij het bezoekerscentrum van Red Canyon. Uit tal van wandelingen, adviseerde men ons een korte wandeling. Lengte: 1.1 kilometer. Maar het zou wel een goed beeld geven van wat Red Canyon te bieden heeft, namelijk heel veel natuurlijk gevormde bogen.

Via een lange grindweg die een even zo lange stofwolk deed opwerpen, kwamen we aan bij het begin punt van de wandeling. Vandaar liep een smal pad richting de bogen. In totaal zouden we er 15 tegenkomen. En warempel, dat klopte nog ook.

Hoewel je wel enigsinds creatief moet zijn met tellen: bij sommige bogen vraag je je namelijk wel af of het niet gewoon een gat in een rotswand is, of toch ook een boog (waarschijnlijk deze laatste). Maar neemt niet weg dat je in een kwartiertje wel het ontstaan van hoodoo’s kunt zien, en dat in alle stilte. Wij zijn in Red Canyon namelijk verder niemand anders tegengekomen. Alleen op de terugweg naar Bryce kwamen we een paar verdwaalde toeristen op een Quadbike tegen.

Gepubliceerd op maandag 18 juli 2016.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *