6 tips voor Rio de Janeiro

De ligging aan zee, de natuur, maar vooral de cultuur maken dat Rio de Janeiro één van de meest bijzondere en bruisende steden is, waar wij ooit geweest zijn. We geven je 5 tips die je absoluut niet mag missen bij een bezoek aan Rio de Janeiro.

Ipanema

Bij het strand van Rio de Janeiro denken we als eerst aan Copacabana. Copacabana was dertig jaar geleden de place to be. Iedereen die er toen rondliep, loopt er nu nog steeds rond. Zowel de mensen als de gebouwen langs in Copacabana voelen een beetje aan als vergane glorie. Ipanema, daarentegen, is het strand waar de jongeren, rich and famous en iedereen die mooi wil zijn naar toe gaat. Op Ipanema gebeurt het.

Fietstour door Rio

Rio de Janeiro is verschrikkelijk groot. Zo groot, dat je sommige delen niet zo snel in je eentje zou verkennen. Daarom is het juist leuk om met een tour met gids mee te gaan. En wat is er leuker dan heerlijk ontspannen over de boulevard te fietsen, met de wind in de haren om ondertussen uitleg te krijgen over de omgeving, cultuur en geschiedenis van Rio de Janeiro?

Suikerbroodberg

Bijna net zo kenmerkend voor Rio de Janeiro als Christus de Verlosser, is de Suikerbroodberg. Door de iconische ligging, aan de ingang naar de Baai van Guanabara, is de granieten rots een waar landmark geworden voor Rio de Janeiro. En omdat de berg slects 396 meter hoog, heb je een geweldig uitzicht over het centrum. Alleen het prijskaartje van R$ 71,- is iets aan de forse kant.

Maracanã

Het Maracanã Stadion is één van de grootste voetbal stadions ter wereld. Tegenwoordig biedt het stadion plaats aan bijna 79.000 mensen, maar ooit konden er bijna 200.000 mensen naar een wedstrijd kijken. De sfeer die er heerst tijdens de wedstijd is in het hele stadion te voelen. Zelfs niet voetbal fans zullen hun ogen uitkijken.

Christus de Verlosser

Waar je ook staat in Rio de Janeiro, het 38 meter hoge beeld op de 710 meter hoge Corcovado is altijd te zien. Net zo indrukwekkend is het uitzicht over Rio de Janeiro vanaf de voet van het standbeeld. Niet voor niets is Christus de Verlosser dan ook gekozen als één van de nieuwe wereldwonderen.

Favelatour

Een groot deel van de bevolking woont in favela’s, de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Sommige favela’s, nabij de Copacabana zijn tegenwoordig eigenlijk gewone woonwijken geworden: er staan prima huizen, de criminaliteit is laag en de levensstandaard relatief hoog. Er zijn echter ook nog steeds sloppenwijken waar de bevolking in grote armoede leeft, politie niet naar binnen durft en de levensstandaard bedroevend laag is. Hoewel je als toerist niet zo makkelijk in zo’n favela kunt komen, kun je wel in de relatief veilige favela’s komen. Een tour met gids door een favela geeft je een totaal andere kijk op deze stad.

Gepubliceerd op zaterdag 06 februari 2016.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *