5 dingen die je gedaan moet hebben in Vancouver

Vancouver is al verschillende keren uitgeroepen tot stad met het beste leefklimaat. Ook voor toeristen heeft Vancouver echter genoeg te bieden. Meer dan genoeg zelfs. Om je te helpen kiezen, hebben wij onze 5 leukste activiteiten hieronder op een rijtje gezet.

The Lookout

Na de vlucht van Amsterdam naar Vancouver is het wel lekker om even de benen te strekken. Voordat je de stad gaat verkennen is het daarom een goed idee om de stad eerst even van boven te bekijken! De Vancouver Lookout is een 168 meter hoog gebouw midden in het centrum van Vancouver. Op de bovenste verdieping bevindt zich een groot observatieplatform, waar vandaan je een geweldig uitzicht hebt over het centrum. Een uitstekende plek om je dus te oriënteren en de stad langzaam op je in te laten werken wanneer je net bent gearriveerd in Vancouver. Oja, en omdat je kaartje de hele dag geldig is, kun je ook overwegen om eerst met daglicht van het uitzicht te genieten en vervolgens ’s avond Vancouver by night te bekijken.

Gastown

Vancouver is ontstaan vanuit Gastown (Gassy Town). Het had echter weinig gescheeld of Gastown was in de jaren ’30 volledig gesloopt. De wijk was door alles en iedereen verlaten en criminaliteit vierde er hoogtijdagen. Uiteindelijk werd besloten om te investeren in de wijk, en werden ondernemers en toeristen getrokken naar deze authentieke wijk. Gastown is daardoor een hippe en trendy wijk geworden: leuke restaurantjes zijn gevestigd in oude warenhuizen. Om de heropleving van Gastown te vieren, is in de jaren ’70 de Gastown stoomklok neergezet in de wijk. Dit is sindsdien de grootste toeristische trekpleister van de stad, mag je dus niet missen!

Fietsen in Stanley Park

Net ten westen van het centrum ligt Stanley Park. Omdat het park ruim 400 hectare groot is (groter dan bijvoorbeeld Central Park in New York), loop je er niet ‘even’ doorheen. Wij sliepen in het Best Western, waar iedere toerist gratis een fiets kan lenen (voor twee uur). Aangezien het rondje Stanley Park ongeveer 1 uur kost, dus voldoende tijd om ook de rest van de stad te verkennen. Onderweg kom je namelijk genoeg leuke plekjes tegen. Bijvoorbeeld de 9 o’clock gun, totempalen, het Vancouver Aquarium, een grote speeltuin, verschillende stranden en nog veel meer.

Granville Island

Vanaf de jaren ’20 was er behoefte aan meer industrie in Vancouver. Omdat bijna alles toen nog met boten werd vervoerd, werd gekozen om Granville Island te bebouwen. Toen de trein het goederenvervoer overnam van de boot, kwam Granville Island langzaamaan leeg te staan. Tegenwoordig biedt het voormalige industriële eilandje daarom plaats aan een hippe en trendy wijk met onder meer een grote overdekte markt en verschillende eetstalletjes. Een ideale plek om aan de drukte van het centrum van Vancouver te ontsnappen.

Rondvlucht met een watervliegtuig

Welke stad heeft een vliegveld midden in het centrum? Juist ja: Vancouver! Echter geen gewoon vliegveld, hier vertrekken namelijk alleen maar watervliegtuigen. En hoe leuk is het om voor het eerst in een watervliegtuig te zitten (voor ons in ieder geval) en gelijk Vancouver van boven te kunnen aanschouwen. Dan zie je pas echt hoe groot Stanley Park is, hoe hoog de bergen net boven North Vancouver zijn en hoe uitgestrekt de stad eigenlijk is. Je hebt verschillende rondvluchten (onder andere ook die naar Vancouver Island gaan). Wij kozen voor een 30 minuten durende rondvlucht boven Vancouver en North Vancouver, wat echt een geweldige ervaring was! Dus als je 100 dollar kunt missen is een rondvlucht zeker de moeite waard.

Gepubliceerd op zondag 24 augustus 2014.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *