Waarom ons luxe etentje letterlijk in het water viel

Een weekje Praag: niet verkeerd! Praag is immers een hartstikke leuke stad. Helemaal wanneer je een romantische stedentrip wilt. Zo ook vorig jaar: eerst een paar dagen werken en daarna nog een weekendje romantiek. Tijdens het weekje werk hadden we heerlijk geluncht aan de rivier. Hier wilden we ook wel een etentje voor twee, kaarslicht erbij, leuk muziekje, je kent het wel. Zo gezegd zo gedaan, alleen liep het toch net even wat anders.

Praag en omgeving hadden namelijk te kampen met enorme regenval. En dan bedoelen we ook echt ENORME regenval. Wat wij bijvoorbeeld even niet mee hadden gekregen was dat het water in de rivier in korte tijd behoorlijk was gestegen. In onze nette kleding liepen we een dag na onze lunch daarom niets vermoedend naar het restaurant, maar daar aangekomen: restaurant weg.

Althans, het restaurant zat er nog wel maar toch ook weer niet. Het stond namelijk volledig onder water, je zag nog net het dak boven het water uitsteken.

Overstroming in Praag

Uiteraard hadden we inmiddels in de gaten dat het waterpeil veel sneller aan het stijgen was dan iedereen had verwacht. Al de hele dag bleek de brandweer (en zelfs het leger!) met man en macht bezig te zijn om zandzakken en damwanden te plaatsen. Uiteindelijk bleek deze actie effectief om het water buiten het centrum van Praag te houden, maar helaas dus niet buiten ons restaurant. Wij hebben toen dus maar een ander restaurant opgezocht, waar we alsnog heerlijk hebben gegeten, weliswaar met iets minder romantiek.

Ondanks dat het de rest van het weekend heeft geregend, het water nog wat verder steeg en delen van het centrum waren afgezet, hebben we ons prima weten te vermaken. Praag heeft immers genoeg te bieden, zelfs als museums gesloten zijn vanwege de wateroverlast. Hoewel we op iets beter weer hadden gehoopt, is Praag zelfs romantisch als het de hele dag regent. Maar we komen graag nog een keer terug om te ervaren hoe romantisch Praag kan zijn met mooi weer.

Hieronder nog een paar foto's van de wateroverlast, zoals bijvoorbeeld onderstaande foto, hetzelfde restaurant nog een dag later: volledig onderwater!

Overstroming in Praag

Overstroming in Praag

Overstroming in Praag

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: