Valencia by bike

Eén van de dingen die we je echt kunnen aanraden om te doen in Valencia: fietsen! Ja, ook als je niet zo'n fanatieke fietser bent. Eigenlijk hadden we het plan om bij ons hotel een fiets te huren, dat kon namelijk ook. Maar helaas, alle fietsen waren al verhuurd (viel best mee hoor, met de hoeveelheid Nederlanders in het hotel ;). Maar uiteraard hadden we al wat voorwerk verricht en ontdekt dat er vlak bij ons hotel ook een fietsverhuurder zat (meerdere zelfs, want door de hoteleigenaar werden we naar een andere verwezen, maar eigenwijs als we zijn, kozen we toch voor de door ons zelf opgezochte verhuurder: Valencia bikes.

Fietsverhuurden in Valencia

Bij binnenkomst vroeg de man eerst vriendelijk waar we vandaan kwamen. En vervolgens maakte hij de opmerking: 'dan hebben jullie vast gisteren het centrum gezien, is het vandaag jullie tweede dag en willen jullie een fiets huren om naar het strand te gaan.' Een klein beetje verbaasd stamelden we voorzichtig: 'uh ja? Want dat doen alle toeristen?' En hij lachte en zei: 'nee alle Nederlanders.' Alsnog kregen we een uitleg over het op slot zetten van een fiets, want er blijken ook Nederlanders te zijn die dit niet kunnen (slot alleen door zadelpen). Hij excuseerde zich dat hij geen mandjes meer voor ons had (vonden we natuurlijk heeel erg jammer). Maar vervolgens konden we op pad met onze fiets. Zo snel mogelijk 'naar beneden' het Thuria park in.

Fietsen in Valencia

We begonnen ter hoogte van een sportpark, waar op dat moment allerlei sporten werden beoefend, van speerwerpen tot rugby en vervolgens fietsten we in alle rust onder alle bruggen door richting de stad van de wetenschap.

Stad van de Wetenschap Valencia

Stad van de Wetenschap Valencia

Daar aangekomen hebben we de imposante gebouwen van alle kanten bekeken, hoewel je zo van dichtbij toch wel wat roestplekken ziet. Het weer was veel te mooi om ergens naar binnen te gaan, dus zijn we doorgefietst naar het strand. Vanaf een uitkijkpunt bij de haven hadden we mooi uitzicht op het strand.

Strand in Valencia

Ondertussen werd het langzaam tijd voor een lunch. Op verschillende blogs hadden we wat hotspots verzameld en gelukkig wisten we dat we echt helemaal door moesten fietsen naar het einde van de boulevard voor een aantal leuke plekjes. Toen we daar uiteindelijk aankwamen, bleek het er behoorlijk druk en was er een zelfs wachtlijst voor sommige restaurantjes.

Restaurant in Valencia

Hier hadden we niet echt zin in, dus uiteindelijk een stukje terug een restaurant opgezocht om even te relaxen. Inmiddels was het al halverwege de middag, wat ging de tijd ontzettend snel! Ondertussen echt al aangepast aan het rustigere Spaanse ritme.

Na wat tapas besloten we aan onze terugweg te beginnen. Hoe makkelijk zou het moeten zijn? Maar toch lukte het ons om te verdwalen. Ergens midden in de haven. Na even goed kijken lukte het ons toch weer om op het goede pad terecht te komen. We gluurden nog even om het hoekje bij het Oceanium en fietsten op ons gemak terug naar het centrum. Daar nog een terrasje gepakt alvorens de fietsen terug te brengen.

Oceanographic, Valencia

Fietsen in Valencia

We waren (slechts) drie dagen in Valencia en dan was een fiets voor één dag echt voldoende. Nadat we de fietsen terug hadden gebracht en bijna waren aangekomen bij het hotel, deden we een grote ontdekking. Wat visten we daar uit onze tas? De sleuteltjes van de hangsloten van de fietsen! Netjes als dat we zijn, toch maar weer terug naar de fietsverhuurder om de sleuteltjes terug te brengen.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: