Transmongolie Express - Deel 7: Eindpunt Beijing

De treinreis zit erop. Maar voordat we terugkeren naar Nederland, eerst nog een kennismaking met Beijing. We kijken direct onze ogen uit als we vlak bij ons hotel een kleine markt bezoeken; vele dieren in kooien die blijkbaar te koop worden aangeboden.

Beijing, China

Diezelfde avond gaan we eten in een klein restaurantje, in diezelfde straat. Zelf hadden we nooit bedacht om hier naar binnen te gaan om iets te eten, maar gelukkig wist de gids wel beter. En tja wat kies je dan? Dat is namelijk nogal lastig, plaatjes helpen een beetje, maar het wordt toch een beetje een verrassingsmenu zeg maar. Maar wat was het lekker, en veel, voor heel weinig!

Wat betreft de plannen voor de avond wordt ons geadviseerd om naar 'Houhai' te gaan. We nemen een taxi naar 'Houhai' en daar aangekomen zien we eerst allemaal dansende mensen. Verder kijkend zien we ook allerlei feestelijk verlichte restaurantjes rondom het water. Een gezellige avond, die we niet al te laat afsluiten, want de volgende dag staat een vol programma op de planning.

De volgende dag beginnen we bij het Plein van de Hemelse Vrede, waarna we de Verboden Stad bezoeken. Direct wordt duidelijk dat we hier zelf de attractie zijn. Iedereen wil met ons op de foto. Vooral lang en blond doen het goed. En zo zijn wij weer verrast door de meloen op een stokje: in plaats van een ijsje neemt hier iedereen een stuk meloen op een stokje.

Beijing, China

Beijing, China

Beijing, China

Beijing, China

Nu we in Peking zijn, vinden we ook wel dat het noodzakelijk is dat we Pekingeend eten. Dus die avond eten we Pekingeend.

Beijing, China

De resterende dagen bezoeken we nog de belangrijkste bezienswaardigheden van Beijing, waaronder het Zomerpaleis, de Tempel van de Hemel, het Olympisch Dorp en we maken een ritje met een riksja door een Hutong. En uiteraard ontbreekt de Chinese muur ook niet in het rijtje. Hiervoor gaan we naar Mutianyu. Wat was het hier onverwacht rustig! Een welkome afwisseling na de drukte van de stad, want Beijing is zeker indrukwekkend en mooi, maar het was toch ook wel wat overweldigend na de rust van Mongolië.

Beijing, China

Beijing, China

Chinese Muur

Beijing, China

Beijing, China

Beijing, China

Beijing, China

Beijing, China

Beijing, China

Beijing, China

Bekijk ook:

Transmongolie Express - Deel 1: Vertrekpunt Moskou
Transmongolie Express - Deel 2: Treinleven
Transmongolie Express - Deel 3: Grensovergangen
Transmongolie Express - Deel 4: Terelj National Park
Transmongolie Express - Deel 5: Ulaanbaatar
Transmongolie Express - Deel 6: Trein op stelten

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: