Home Landen- en Stedeninformatie Reisblog Routes Reistips Contact Inloggen 

Introductie

Geschiedenis
Algemene informatie
Klimaat in Cairns
Vervoer in Cairns

Bezienswaardigheden
Museuminformatie
Winkelen in Cairns
Tips en ervaringen

Kaart van Cairns
Fotoalbum

Links
   


Vervoer in Cairns

Het centrum van Cairns is niet heel groot en daardoor prima te voet te verkennen. Wil je iets meer van de stad zien, of de stad uit, dan is de fiets een leuke en makkelijke manier. Ben je iets minder actief, neem dan de bus of een taxi.

Bus
Cairns heeft een goed busnetwerk, welke door Sunbus wordt geëxploiteerd. De meeste (buiten)wijken van Cairns zijn daardoor prima te bereiken per bus. Voor een enkeltje betaal je $2,40.

Taxi
De officiële taximaatschappij is Cairns Taxis, welke op diverse plekken in de stad en bij de grotere hotels te vinden zijn. Een gemiddelde taxirit kost zo'n $2,90 voorrijkosten, vervolgens betaal je zo'n $2,23 per gereden kilometer.

Fiets
Misschien wel de meest ideale manier om Cairns te verkennen is de fiets, bovendien zijn de wegen uitermate geschikt om te fietsen, met goed aangegeven fietspaden. Het is echter voor iedereen verplicht om een fietshelm te dragen tijdens het fietsen. Je kunt fietsen huren bij onder andere Scooter & Bicycle Rental Cairns (vanaf $15,-) of bij de meeste autoverhuur bedrijven.

   


Klik voor vergroting (PDF)

Cairn vervoer

Cairns vervoer

Cairns


   


   
Op 2theworld.nl
Landen- en stedeninformatie
Reisverslagen
Routes
Reistips

Over 2theworld.nl
Wie is 2theworld.nl?
Algemene voorwaarden
Contact
RSS

   
© 2018 2theworld.nl