Quadbiken in de duinen van Swakopmund

We weten het: quadbiken is niet echt goed voor de natuur. Maar juist daarom heeft de overheid van Namibië een paar gebieden aangewezen waar het wel mag in de hoop de overige duinen te beschermen. Dus één keer zondigen mag wel toch?

Zandduinen nabij Swakopmund

Vanuit Swakopmund renden we in ongeveer 15 minuten naar de startlocatie van het quadbiken. Aldaar kregen we eerst nog wat uitleg: hoe werkt de quad en waar moet je op letten. Na genoeg van dit alles vertrokken we met in totaal vijf quads: een gids en vier toeristen. In het begin was het even wennen: hoeveel gas moet je geven en hoe werkt het remmen precies? Maar al snel hadden we dat allemaal onder controle en zette de gids het gas er op. Na zo een tijdje gereden te hebben stopte de gids bij een steile helling. 'Do not touch your brakes' en weg was hij, naar beneden. Ok, dan wij ook maar: het leek alsof het recht naar beneden ging zo steil was het, maar wat gaaf om zo een duin af te racen.

Quadbikes

Beneden stond de gids ons op te wachten: 'Heeft er iemand wel eens in een achtbaan gezeten?' Ja, iedereen. 'Nou deze niet hoor!' Wat was het plan: terug de steile helling op, net voordat je boven bent sturen en weer terug naar beneden, oftewel de 'rollercoaster'. Hij zou het wel even voordoen. Tja, maar dan ziet het er toch een stuk makkelijker uit dan als je het zelf moet doen. Maar goed, iedereen wilde het wel proberen. Dus vol gas op de duin af, omhoog achter de voorligger aan. Maar wacht eens even: je moest naar rechts sturen, niet naar links wat mijn voorligger doet. In een ooghoek zie ik de quad stil vallen en omslaan, met de bestuurder er nog op, rolt de quad de duin af. Dit alles gaat in een flits van een seconde voorbij terwijl ik nog steeds vol gas de duin oprijd. Stoppen of doorrijden. Nooit stoppen had de gids nog gezegd want dan sla je om. Dus ik rijd door en maak de rollercoaster af. Wauw, wat gaaf. Maar dan zie ik een quad zonder iemand er op. Eigenlijk komen we alle vier tegelijk bij de omgeslagen quad aan. De quad blijkt er slechter aan toe dan de bestuurder: gescheurd spatbord en een lekke band, terwijl de bestuurder alleen een zeer been heeft. Vervolgens zegt de gids heel droog: 'oke, zo moet het dus niet, wie wil er nog een keer?' En daar ging die weer. Uiteindelijk heeft iedereen de rollercoaster toch nog goed weten te volbrengen, maar de schrik zat er wel een beetje in.

Quadbike

Toen het speelkwartiertje was afgelopen zijn we weer verder gereden. De gids op de quad met lekke band, dat dan weer wel. De bedoeling was om de zonsondergang vanaf één van de hoge duinen te bekijken. Dus na wat geslinger kwamen we aan bij een mooie duin, maar helaas: te bewolkt dus geen zonsondergang voor ons. Ondertussen had de gids wel de nodige drankjes erbij gepakt, waaronder alcohol. Uhm, regel 1 was toch niet met drank op achter het stuur? 'Ach, er is hier toch geen politie', zei de gids. Toen het echt begon te schemeren, zijn we maar weer op de quads gestapt en in zo'n 10 minuten terug gereden naar het beginpunt. Daar was men inmiddels al wat ongerust geworden omdat we langer dan gepland wegbleven. Maar ach, we hadden een goed verhaal om te vertellen!

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: