NS-Wandeling Noord-Hollands Duinreservaat

Praktische informatie
Afstand:
15 km
Wandeling:
NS-Wandeling
Start-/eindplaats:
Castricum/Egmond aan Zee
Ons oordeel:
Bekijk route beschrijving

Omdat de winter nog steeds op zich liet wachten, besloten we onlangs om een stuk te gaan wandelen. Gelukkig bleek het weer ons gegund en werd het zelfs een hele mooie dag (wel met harde wind).

Om ongeveer kwart voor twaalf kwamen we aan op station Castricum. Aldaar was het eerste rood/witte bordje van de route aanduiding snel gevonden. Na een paar minuten loop je het Noord-Hollands Duinreservaat al binnen. Voor het Noord-Hollands Duinreservaat heb je overigens een toegangsbewijs nodig. Op alle toegangswegen staan kaartjesautomaten waar je voor € 1,70 per persoon een kaartje kunt kopen. Dus dat hebben we maar heel braaf gedaan.

Entree Noordhollands Duinreservaat

Daarna loop je door het bos, recht op de zee af. Maar voordat je de echte duinen bereikt, buigt de route naar rechts af waarna de route weer het bos induikt.

Schapen op het pad

NS-Wandeling Noord-Hollands Duinreservaat

Dan plots sta je weer in de drukte: op de parkeerplaats van bezoekerscentrum De Hoek en restaurant Johanna's Hof.

Restaurant

Hoewel het interieur van Johanna's Hof wel wat gedateerd is, kun je er prima lunchen zoals wij hebben ervaren (pannenkoek en een broodje). Dus na de nodige calorieën naar binnen gewerkt te hebben, konden we aan het tweede deel van de tocht beginnen. Opnieuw een heel stuk door het bos. Op de Schotse Hooglanders na, niet een heel inspirerend deel van de wandeling.

Schotse hooglander

Maar daar kwam gelukkig verandering in. Wanneer je ongeveer tien kilometer hebt gelopen, laat je het bos namelijk achter je en loop je door de duinen.

NS-Wandeling Noord-Hollands Duinreservaat

Hier was het nog rustiger dan op de wandelpaden in het bos (zal wel met de klimmetjes in de duinen te maken hebben). Maar eigenlijk vinden we het landschap in de duinen veel mooier. Alleen het laatste stuk (nabij Egmond aan Zee) werd het weer wat drukker.

NS-Wandeling Noord-Hollands Duinreservaat

Overigens hebben wij de route in Egmond aan Zee verlaten om toch nog even wat van de zee mee te pakken (raar dat je vanaf de route nergens de zee kunt zien).

Paarden op het strand

Uiteindelijk hebben we zo'n 16 kilometer gelopen. Heerlijk kunnen uitwaaien dus.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: