Is dit New York?

Wanneer wij een stad bezoeken, vinden we het lekker om kris-kras door de stad te slenteren. Meestal geen Hop-on, Hop-off bus voor ons dus, maar gewoon de benenwagen. Zo ook in New York. Ons hotel lag een straat achter Times Square, vandaar zijn we kris-kras door de stad gaan lopen. We hadden een paar plekken op de kaart gemarkeerd die we wilden zien, maar voor de rest gewoon lopen.

Na een tijdje liepen we opeens in een straat waar we ons niet helemaal op ons gemak voelden: langs de stoeprand groeide hoog gras, er stonden kapotte auto's langs de kant van de weg. Toch maar even op de kaart kijken om te zien of we niet per ongeluk één of andere slechte buitenwijk in waren gewandeld. Maar nee, we zaten gewoon in Manhattan. Na ook onze reisgids even te hebben geraadpleegd, bleek er helemaal niets mis te zijn met de wijk waar we liepen. Dus we zijn maar verder gelopen, af en toe wel goed om ons heen kijken of er geen rare figuren tevoorschijn kwamen. Gelukkig was het nog licht, want anders...

Filmset in New York

Na weer een blok verder gelopen te hebben, viel het kwartje. We waren gelukkig inderdaad nog in een goede wijk. Alleen had men één en ander aan decorstukken neergezet, ze waren namelijk bezig met de opnames van een film. De straat die we nu inliepen stond vol met camera's, grote bussen, en heel veel drukte.

Filmset in New York

Film opnemen in New York

Filmset in New York

Filmset in New York

Wel stond er een enorme Amerikaanse bewaker op de stoep: 'uh, sorry, maar mogen wij hier gewoon lopen?' De bewaker: 'Natuurlijk, waarom niet?' 'Misschien omdat dit een filmset is?' De bewaker: 'Oh, dat maakt niets uit, als je maar geen foto's maakt van Will Smith, dat vindt hij niet zo fijn.' 'Sorry, maar zei u Will Smith?' Helaas hebben wij Will Smith zelf niet gezien, wel zijn trailer, maar ook daar mochten we geen foto van maken. Welke film er opgenomen werd: I Am Legend (ja, het is al even geleden dat we hier waren).

Auto Will Smith in New York

Filmauto in New York

Dus zo liepen we opeens over een filmset, midden in New York. Universal Studios in Los Angeles is er niets bij! Overigens is het niet eens heel bijzonder, per jaar worden er namelijk zo'n 250 films opgenomen New York. Dus eigenlijk is de kans best groot dat je een filmset tegenkomt. Maar het blijft bijzonder wanneer je je opeens in een totaal andere omgeving bevindt dan je in eerste instantie verwacht had.

Vergelijkbare posts:

Reacties

Wat gaaf om mee te maken!
Leuke blog hebben jullie!

Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl | 01-11-2015 10:46

Dank je! Wat leuk om te horen dat jullie ons blog leuk vinden. Het was inderdaad heel gaaf om mee te maken, zulke dingen maak je in Nederland immers niet zo vaak mee.

2theworld | 01-11-2015 19:03

Plaats een reactie: