Hoogtepunten op het Isle of Skye

Onder invloed van de golfstroom en harde wind, vind je op het Isle of Skye een uniek landschap. Zelfs voor Schotse begrippen. Zo heeft Skye bergen in het zuiden en kale maar heuvelachtige vlaktes in het noorden. Met verschillende wandelroutes is er genoeg te zien en te doen.

Portree, de hoofdstad van het Isle of Skye, is een leuk klein vissersdorpje. Een prima uitvalsbasis voor een paar dagen Skye. Zo heb je er voldoende restaurantjes, winkeltjes en slaapmogelijkheden. Vanuit Portree rijd je bovendien zo naar alle belangrijke plekken op Skye. Onze eerste stop: 'Old Man of Storr'.

Old Man of Storr Isle of Skye

Storr is één van de kenmerkende heuvels op Skye. Vanaf de weg loop je via een prima pad recht op de steile rotswand van Storr af. Hoewel je helemaal naar de top van Storr kunt lopen, hebben wij dat niet gedaan. Wij hebben juist een rondje gelopen in de 'Sanctuary', het gebied onder de steile rotswand waar verschillende rotspilaren staan, met als bekendste de 'Old Man of Storr'. Vervolgens zijn we een heuvel iets ten noorden van de 'Old Man of Storr' opgelopen, vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving.

Old Man of Storr Isle of Skye

Tweede stop op ons rondje over Skye was de Mealt Falls. Loch Mealt is een zoetwatermeer aan de rand van Skye. Via een klein beekje stroomt het water uit Loch Mealt naar de rand van de 55 meter hoge klif om daarna in zee te storten: Mealt Falls. Net naast de parkeerplaats is er een uitzichtpunt van waar we goed uitzicht hadden op de waterval en dat is zeker de moeite waard, niet eerder zagen we een waterval in zee uitkomen.

Mealt Falls Isle of Skye

Bord Isle of Skye

Wij zijn na de Mealt Falls de rondweg verder noordwaarts gevolgd. Onderweg kwamen we eenzame huisjes en schitterende vergezichten tegen. Hoewel we meer dan eens zijn gestopt om foto's te maken, was de eerste lange stop nabij Uig: Fairy Glen. Een landschap dat zich misschien nog wel het best laat omschrijven als de woonplaats van de Teletubbies. Toen we de auto parkeerden en uitkeken over het landschap wisten we niet wat we zagen: mooie afgeronde heuvels zo ver het oog reikt. Bij de Fairy Glen heb je niet echt wandelingen, maar je kunt min of meer overal wandelen. Zo hebben wij één van de hogere heuvels van het gebied beklommen. Via een nauwe kloof waarbij we een beetje moesten klauteren, kwamen we op een smal plateau met een schitterend uitzicht.

Fairy Glen Isle of Skye

Na de Fairy Glen hebben we ons rondje vervolgd op Skye, met als volgende stop: Dunvegan Castle. Tja, als je al een tijdje door Schotland hebt gereden, dan heb je al de nodige kastelen gezien. Toch besloten we om ook Dunvegan Castle van binnen te bekijken. Hoewel het een mooi kasteel is, stonden we vrij snel al weer buiten: op weg naar de natuur, waar wij toch iets meer voor te porren zijn.

Dunvegan Castle Isle of Skye

Via een paar minuscule vissersdorpjes zijn we uiteindelijk naar de Fairy Pools gereden. Althans, het laatste stuk naar de Fairy Pools (zo'n 1,2 kilometer) hebben we gelopen. Niet een hele inspannende wandeltocht; wel een leuke aangezien je verschillende keren een riviertje oversteekt. Totdat je aan de voet van de Cuillins bij de Fairy Pools aankomt. Een paar poeltjes die groot genoeg zijn om te zwemmen. Vanwege de kou hebben wij er echter geen moment over gedacht om het water in te duiken, gelukkig waren anderen wel zo 'gek' waardoor we wel wat mooie foto's hebben kunnen maken.

Fairy Pools Isle of Skye

Fairy Pools Isle of Skye

In plaats van dezelfde route terug te lopen naar de auto, zijn wij het riviertje juist stroomopwaarts gaan volgen. Totdat we echt niet meer verder konden en er een vaag pad te zien was dat naar links afboog. Hierdoor kom je uiteindelijk via een hele ruime bocht weer terug bij de parkeerplaats. Waar het bij de Fairy Pools gewoon druk was, was dit tweede deel van de wandeling juist erg rustig, maar daardoor wel veel mooier en 'Schotser'.

Hoewel er nog veel meer te zien en vooral doen is op Skye, zat het er voor ons alweer op. De rest van Schotland lag immers nog op ons te wachten...

Vergelijkbare posts:

Reacties

Schitterend!

Nicetobeout.nl | 20-12-2015 19:08

Dank je!

2theworld | 20-12-2015 19:14

Hele mooie foto's! Het lijkt ons een fantastische plek :D

Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl | 21-12-2015 18:14

Dank je! Het is ook echt een hele mooie plek. Zeker als je van natuur en mooie landschappen houdt.

2theworld | 22-12-2015 07:21

Plaats een reactie: