Groene wissel Huis te Maarn

Praktische informatie
Afstand:
11,6 km
Wandeling:
Groene Wissel
Start-/eindplaats:
Maarn
Ons oordeel:
Bekijk route beschrijving

Vanaf het station lopen we langs het voormalige gemeentehuis van Maarn zo de bossen in. Waar we aan het einde van de wandeling, voordat we Maarn weer in lopen, pas weer uit komen. Onderweg zie je echter niet alleen bomen. Sterker nog, je ziet veel meer. Na een paar kilometer lopen we bijvoorbeeld met een ruime boog om Huis te Maarn heen. Hoewel je nooit echt dichtbij het begin 20ste eeuw gebouwde landhuis komt, heb je wel constant zicht op het enorme landhuis en aangrenzende tuinen. Zo van verre, heeft het witte landhuis met halfronde zuilengalerij wel wat weg van het Witte Huis in Amerika.

Voormalige gemeentehuis van Maarn

Huis te Maarn

Als we Huis te Maarn uiteindelijk achter ons laten, gaat de wandeling verder over het licht glooiende landschap van de Utrechtse Heuvelrug. Waar we tot op dit punt nog geen enkel ander levend wezen zijn tegengekomen, wordt het hier wat 'drukker'. Maar echt druk, zoals het bij andere wandelingen wel eens is, wordt het echter niet. Totdat we bij Chalet Sint-Helenaheuvel uitkomen. Daar is namelijk net een bruiloft aan de gang, met een andere drukte tot gevolg. Wij volgen het pad de heuvel weer af, over de heide en het kleine stukje zandverstuiving, weer het bos in.

Wandelpad door het bos

Na weer wat verschillende bospaden gezien te hebben, doemt voor onze neus 'De Kaap' op. Vanaf deze 25 meter hoge uitkijktoren heb je een geweldig uitzicht over de boomtoppen van de Utrechtse Heuvelrug. Met 50 tinten groen onder je en in de verte de Domtoren aan de ene kant en de Amerongse Berg aan de andere kant, kom je ogen te kort als je boven op de uitkijktoren staat. Als wij genoeg hebben van dit uitzicht en weer een beetje zijn afgekoeld door de wind, lopen we weer naar beneden en vervolgen we onze wandeling. Opnieuw via veel en vooral heel rustig bos, lopen we terug in de richting van Maarn. Vlakbij vakantiecentrum De Halm, slaan we linksaf een fietspad op. En dat is -echt waar- het enige minpuntje van deze wandeling: dat je de laatste kilometer op een fietspad loopt. Verder is de Groene wissel Huis te Maarn erg groen, maar vooral ook erg rustig. Waarschijnlijk één van de rustigste 12 kilometers die we op de Nederlandse wandelpaden hebben gelopen.

Uitkijktoren De Kaap

Uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: