Groene Wissel Bunnik

Praktische informatie
Afstand:
22,6km
Wandeling:
Groene Wissel
Start-/eindplaats:
Bunnik
Ons oordeel:
Bekijk route beschrijving

Vanaf station Bunnik lopen we eerst een kilometer door het centrum van Bunnik voordat we bij de Kromme Rijn aan komen. Dit slingerende riviertje volgen we daarna bijna 7 kilometer. Op het passeren van de snelweg en het spoor na, zien en horen we niet heel veel als we over het jaagpad langs de Kromme Rijn lopen. Althans, behalve de natuur dan.

Wandelpad langs de Kromme Rijn

Als we de Kromme Rijn eenmaal achter ons laten en linksaf slaan, lopen we langs kasteel Beverweerd. Dit 13de eeuwse kasteel wordt -aan alle hekken en waarschuwingsborden te zien- niet heel intensief gebruikt (lees: understatement). Zonde, want het is werkelijk een prachtig gebouw op een even zo mooie locatie. Wat ook mooi is, is de oprijlaan. Althans, De Laan (zo heet ie echt) waar we niet veel later op lopen, komt -als we ons omdraaien- uit bij het kasteel. Wij lopen echter weg van het kasteel, maar worden daarbij wel vergezeld door een tweespan met galopperende paarden ervoor. Tja, die moet je ook af en toe uitlaten.

Wij lopen verder via een smal pad tussen de weilanden in de richting van Driebergen-Rijsenburg. De route loopt langs landgoed Broekbergen en landgoed Dennenburg. Verder dan een muur aan de ene kant en een mooi hek aan de andere kant, komen wij echter niet. Dat is jammer, naar verluidt zijn bijvoorbeeld de tuinen erg mooi. Via de bebouwing van Driebergen-Rijsenburg lopen we verder, en na het passeren van het seminarie komen we tot onze verrassing opeens wel in een schitterend park terecht (Park Sparrendaal).

Park Sparrendaal

De route slingert heerlijk door het park, volgt een klein stroompje en loopt om een meertje heen. Ben je net helemaal zen, loop je het park uit en sta je oog-in-oog met de snelweg. Als we daar onderdoor zijn gelopen, en voor het spoor linksaf zijn geslagen volgt nog een laatste stuk 'natuur' voordat we station Driebergen-Zeist bereiken. Omdat we van verschillende wandelvrienden die deze route recent hebben gelopen, hadden gehoord dat de laatste 7 kilometer niet heel veel toevoegt aan de wandeling, besloten we in Driebergen-Zeist de trein terug naar huis te pakken. Op advies van de routemaker hebben we laatste 7 kilometers enkele weken later echter alsnog gelopen. Van die 7 kilometer loop je 2 kilometer over hetzelfde pad langs de Kromme Rijn en het centrum van Bunnik als dat je heen ook hebt gelopen. De resterende 5 kilometer loopt tussen de weilanden door waar je soms door het hoge (struik)gewas weinig tot niets anders ziet dan het pad zelf.

Aangezien we deze paadjes dus goed in ons op hebben kunnen nemen moeten we eerlijkheidshalve zeggen dat er best een aantal aardige paadjes tussen zitten. Slechts een aantal keer heb je echter een weids uitzicht, bijvoorbeeld als je op enige afstand een landhuis passeert.

Al met al voelt de laatste 7 kilometer daarom meer als kilometers maken.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: