Dolfijnen in Swakopmund

Vanaf ons backbackers hotel werden we al vroeg in de ochtend opgehaald. Op de afgesproken tijd kwam een busje voorrijden waar toen al vier andere mensen in zaten: onze medepassagiers. Daarna reden we door naar de pier, waar het zeewater hoog opspatte. Hmmm..., dachten we daar nog: wordt leuk om zo in een boot te stappen. De zeven meter lange speedboot stond echter nog aan wal: op een trailer.

Boot in Swakopmund

Maar hoe krijg je die boot met deze golven in het water? Daar wist de schipper wel wat op, hij moest het alleen even goed timen zei hij. Dus we konden instappen waarna we hard achteruit het water in reden, door te remmen schoot de boot van de trailer af en konden wij gelijk wegvaren. Zo los je dat dus blijkbaar op.

Door de ruwe zee waren de eerste paar minuten niet heel erg leuk. Omdat het maar zo'n klein bootje was, werden we letterlijk alle kanten op gegooid. Waar lagen ook alweer die zwemvesten schipper? Deze had echter geen tijd om te antwoorden aangezien hij al zijn concentratie nodig had om op het juiste moment gas te geven om de punt van de boot in de hoge golven te boren. Maar na een paar van die monster golven gehad te hebben bereikten we kalmer water, waarop de schipper zei: 'als ik had geweten dat het zo ruig was had ik niet uitgevaren', hmm fijn idee, we moeten ook nog terug zien te komen.

Al vrij snel spotte de schipper een paar dolfijnen. Erg mooi om deze beesten van zo dichtbij te zien. Nog leuker was het om te zien dat ze aan het ontbijten waren. De vier dolfijnen zwommen de hele tijd rondjes om een school vissen bij elkaar te drijven. Af en toe schoot er dan opeens een dolfijn door de school vissen heen, waarop de vissen allemaal het water uit sprongen om aan de aanval te ontsnappen. Dit ging zo een aantal keer door. Erg gaaf om te zien.

Dolfijnen in zee

Dolfijnen in zee

Toen de dolfijnen het uiteindelijk voor gezien hielden (waarschijnlijk hadden ze genoeg vissen gegeten) zijn we verder gevaren. De volgende halte was een oude vervallen pier, die onwijs stonk. Het blijkt dat de uitwerpselen van de vogels die er nestelen om de zoveel tijd weggehaald worden, omdat het aardig wat geld zou opbrengen. We kregen gelijk medelijden met de mensen die dit werk moesten doen, wij dreven op zo'n 50 meter en de lucht was al niet om te harden, laat staan dat je er echt tussen staat. Wel kwam er even een vogel poolshoogte nemen wat daar dreef.

Pelikaan in zee

De schipper had het hier snel gezien, dus drukte hij de gashendel weer een stuk naar voren waardoor we volle vaart naar het volgende plekje gingen. En wel Long Beach. Niet bekend..? Angelina Jolie is hier bevallen van haar eerste kind. Long Beach is een vroegere blanke enclave waar je nu nog steeds in alle rust kunt wonen. De schipper zei ook niet te dichtbij te mogen komen omdat hij anders problemen zou krijgen met de politie. Dus na niet al te lang bij Long Beach gedobberd te hebben zijn we een stukje verder naar het zuiden afgezakt. Daar lagen een aantal Russische vissersschepen te wachten op de nieuwe orders. Niet heel bijzonder zou je denken. Nee, dat was het ook niet. Vlakbij lagen echter een aantal zeeleeuwen op een zandbank, waarvan er een opeens aan boord van ons nietige bootje sprong.

Grote groep zeeleeuwen

Zeeleeuw aan boord

Wetende dat we vis aan boord hadden. Dus iedereen mocht de zeeleeuw een vis voeren. Tja, dat doe je ook niet iedere dag. Eén zeeleeuw was echter wel genoeg want toen er nog meer aan boord wilden komen gaf de schipper toch maar wat gas. En toen er een andere boot met toeristen aan kwam varen had ook 'onze' zeeleeuw het snel gezien: op naar de nieuwe vis moet die gedacht hebben.

Golf achter speedboot

Voor ons was de boottocht hiermee alweer ten einde. Hoewel, eerst nog even een lunch met champagne en hoe kan het ook anders: veel vis. Ondertussen kwamen er allemaal slapende zeeleeuwen voorbij drijven: die liggen dus op hun zij met één vin in de lucht gestoken zodat ze de warmte van de zon op kunnen vangen en niet afkoelen in het koude water. Daarna vol gas terug naar Swakopmund wat zo'n 20 minuten varen was.

Boot in Swakopmund

Aldaar werd niet moeilijk gedaan: de schipper riep even naar achteren dat we ons vast moesten houden om vervolgens met een redelijke vaart het strand op te varen.

Vergelijkbare posts:

Reacties

Wat gaaf om al die dieren in het wild te zien!

Esther Marieke | 14-12-2014 16:19

Zeker gaaf! Daar leent Namibië zich erg goed voor.

2theworld | 14-12-2014 22:15

Plaats een reactie: