De wandeltag

Bloglezend Nederland heeft de wandeltag waarschijnlijk al wel voorbij zien komen. Verschillende wandelfanaten gingen ons namelijk al voor met het invullen van een vragenlijst over Wandelen die is samengesteld door Vera Wandelt. Nadat ook wij getagged zijn om de wandeltag in te vullen, hebben we eens goed over de vragen nagedacht. Wat er uit is gekomen, lees je hieronder.

Waarom wandel je?

We wandelen vooral om mooie plekken in de natuur te ontdekken. Vaak zijn de plekken waar je alleen maar te voet kunt komen het mooist.

Wanneer wandel je?

We wandelen het hele jaar door, vooral in de weekenden en tijdens vakanties. Naast wandelen houden we ook van klimmen en fietsen, dus soms moeten er keuzes gemaakt worden. Gelukkig mogen we vanaf oktober iedere dag wandelen, een half jaar lang!

Waar wandel je het liefst?

Het liefst wandelen we in een gebied met veel afwisseling in natuur, zoals strand, heide en bos. Verder proberen we eigenlijk altijd een nieuwe route uit. In Nederland is dit altijd met het openbaar vervoer, dus we wandelen vooral van en naar een treinstation (soms bus). Als we echt mogen kiezen, dan wandelen we het liefst in de bergen. Hoe ruiger, hoe beter. Helaas wordt dat in Nederland wat lastig, maar voor de weekenden kent ook Nederland prachtige plekken. De bergen bewaren we dan maar voor vakanties.

Wandel je samen of alleen?

Als het even kan, wandelen we samen. Maar allebei wandelen we ook wel eens alleen, als de ander aan het werk is bijvoorbeeld. Maar als we mogen kiezen, dan toch samen, dat is toch iets gezelliger.

Wat is voor jou het perfecte wandelweer?

Het perfecte wandelweer is wanneer het niet al te warm is (dat is lekker om te lopen) en met een strakblauwe lucht (mooi voor de foto's).

Wat neem je mee tijdens jouw wandeling?

Dat hangt er een beetje van af. Wandelen we in Nederland, dan nemen we meestal een dagrugzak met wat eten, drinken en de nodige (regen)kleding mee. Ter voorbereiding van de Te Araroa alsmede in het buitenland lopen we echter allebei geregeld met een 60L rugzak waar we dan onze complete kampeeruitrusting in meedragen, dus tent, slaapzak, brander, EHBO-spullen en natuurlijk voldoende kleding om voorbereid te zijn op een weeromslag. Wil je weten wat we allemaal meenemen tijdens de Te Araroa, lees dan ons blog over onze gear list.

Wat is jouw wandeltempo?

Dat ligt een beetje aan onze bagage en aan het terrein. Wandelen we in Nederland met een dagrugzak, dan lopen we ongeveer 6 km per uur, hebben we een backpack van ongeveer 10 kg op onze rug, dan gaat het tempo richting de 5 km per uur. Beklimmen we een berg, dan zakt het tempo nog wat omlaag. En in Nieuw-Zeeland zullen we een bos tegenkomen waar de gemiddelde snelheid op 1 à 2 km per uur zal liggen.

Op welke schoenen wandel je?

De afgelopen jaren liepen we allebei op hoge wandelschoenen, van HanWag. Binnenkort gaan we naar Nieuw-Zeeland en zullen we vele malen per dag kleinere en grotere rivieren door moeten. Omdat het niet te doen is om iedere keer de wandelschoenen aan en uit te trekken, en onze wandelschoenen veels te lang nodig hebben om te drogen, nemen in we Nieuw-Zeeland trailrunschoenen mee. Bijkomend voordeel: deze zijn een stuk lichter dan wandelschoenen, vergelijkbaar met hardloopschoenen. Na deze trailrunschoenen een aantal keer uitgeprobeerd te hebben op Nederlandse bodem zijn wij om: wat een genot om daar op te lopen.

Wandel je het liefst verhard of onverhard?

Onverhard!

Wanneer is een wandeling voor jou geslaagd?

Een wandeling is al snel geslaagd, maar we zijn echt enthousiast als de route een mooie afwisselende omgeving te bieden heeft, bijvoorbeeld bos en heide. Een leuke 'attractie', mits die niet overspoeld is door onze medemens, zoals een uitzichtpunt of een mooie tuin maakt het dan helemaal af.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: