Boekrecensie: Wild

Auteur:
Cheryl Strayed
Uitgever:
Luitingh-Sijthoff
Pagina’s:
384
ISBN:
9789021015682
Bestellen

Nadat haar moeder overlijdt, heeft Cheryl Strayed het erg zwaar. Hoewel ze getrouwd is, deelt ze in die periode het bed met verschillende mannen en raakt verslaafd aan drugs. Uiteindelijk loopt haar huwelijk hierdoor op de klippen. Op het dieptepunt besluit ze echter dat het zo niet verder kan. Wanneer ze in een winkel een boekje over de Pacific Crest Trail ziet staan, besluit ze dat ze dit pad ook gaat lopen, in de hoop zichzelf weer terug te vinden.

Zonder ervaring, met een veel te zware rugtas begint Cheryl Strayed aan de Pacific Crest Trail. Een 1700 kilometer lange wandeltocht door California, Oregon en Washington. Een tocht die ze helemaal solo volbrengt, waardoor het een slopende (zowel fysiek als emotioneel) avontuur is. Cheryl Strayed komt onderweg in situaties terecht die ze zelf moet oplossen: een op hol geslagen stier, beren, bomen waar ze onder door en over heen moet, sneeuw en hitte. Onderweg doet ze veel contact op met haar medewandelaars, waarvan sommigen zelfs onderling weddenschappen hebben afgesloten omdat ze denken dat Cheryl Strayed het niet zal gaan halen. Maar, door de Pacific Crest Trail komt Cheryl Strayed langzaam maar zeker weer op het rechte pad; ze hervindt zichzelf.

Haar gehele avontuur is in detail beschreven, van haar seksuele escapades onderweg tot een uitvoerige beschrijving van haar jeugd in een probleemgezin en de impact van het overlijden van haar moeder. Hierdoor is het een heel erg aangrijpend boek: je kunt je makkelijk verplaatsen in de schoenen van Cheryl Strayed. Mede doordat de Pacific Crest Trail zelf ook uitvoerig aanbod komt, is 'Wild' een erg interessant boek, voor wandelaars maar ook voor mensen die gewoon zin hebben om wat te lezen. 'Wild' wil je namelijk uitlezen zodra je eraan begonnen bent.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: