Boekrecensie: Was ik maar nooit op vakantie gegaan

Auteur:
Roger Rapoport
Uitgever:
Uitgeverij Rainbow bv
Pagina’s:
223
ISBN:
9789041708823
Bestellen

'Was ik maar nooit op vakantie gegaan' is een bundeling van de meeste vreemde en absurde reisverhalen. Achteraf vaak hilarisch, maar op het moment zelf vaak erg stressvol. Uniek zijn de verhalen echter niet. Sterker nog, bijna iedereen die wel eens gereisd heeft, heeft wel eens iets vreemds op vakantie meegemaakt, maar juist daardoor zijn veel verhalen erg herkenbaar.

Het aardige aan 'Was ik maar nooit op vakantie gegaan' is dat de reisverhalen geschreven zijn door een aantal grootheden op schrijf- en reisgebied. Zo staat er onder andere een verhaal in van Tony Wheeler, oprichter van Lonely Planet, maar ook een verhaal van Paul Theroux, een van de meest gerenommeerde reisverhalen-schrijvers van dit moment.

Het boek is daardoor erg goed leesbaar: verhalen zitten goed in elkaar en zijn goed opgeschreven. Voordeel daarbij is dat de meeste verhalen maar een 2 of 3 pagina's lang zijn en je dus ook heel snel door een verhaal bent. De afwisseling is dan ook erg groot. Wel bijzonder dat een aantal verhalen over dezelfde streek gaan, zo komen Duitsland en Tahiti een aantal keer terug in het boek.

Kortom, 'Was ik maar nooit op vakantie gegaan' is een leuk en goed boek dat herkenbaar zal zijn voor vele reizigers. Ondanks de ernst van de situatie waar sommige reizigers in belanden, is het boek op veel momenten hilarisch te noemen.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: