Boekrecensie: Vroeg of laat komt het goed

Auteur:
Otto Holzhaus
Uitgever:
Hollandia
Pagina’s:
136
ISBN:
9789064105111
Bestellen

Otto Holzhaus reist samen met zijn vrouw naar verschillende exotische bestemmingen. Op deze bestemmingen gebeurt bijna altijd wel wat: van een verblijf in een louche lodge in Indonesië tot het missen van een bus in Peru. Maar zoals de titel van het boek al doet suggereren, loopt het altijd wel weer goed af met Otto Holzhaus en zijn vrouw. Al zijn doorgemaakte avonturen heeft Otto Holzhaus jarenlang als columns op de achterpagina van het NRC weten te publiceren. In 'Vroeg of laat komt het goed' zijn de columns, inclusief een aantal nieuwe korte verhalen achter elkaar gezet. Sommige van de verhalen zijn losse, op zich zelf staande verhalen, anderen vormen met een aantal andere verhalen een groter reisverhaal.

Door de jaren heen zijn Otto Holzhaus en zijn vrouw op veel plekken geweest, dat getuige ook de grote diversiteit aan landen die zij bezoeken. Bijzonder hierbij is dat ze geen standaard toeristen zijn, een vakantie op het strand is voor hen niet weggelegd. Daarentegen, een wat avontuurlijkere vakantie juist wel. Het lijkt er daarbij sterk op dat ze het leuk vinden om het hun gidsen zo moeilijk mogelijk te maken, alle trucs om geld af te troggelen hebben ze namelijk al wel eens meegemaakt. Gidsen, bedelaars en/of andere geldzoekers zijn dan ook vaak slecht af bij Otto Holzhaus en zijn vrouw. Tussen de regels door geeft Otto Holzhaus daarbij een aantal handige tips hoe je om kunt gaan met deze geldzoekers.

De diversiteit aan bestemmingen die voorbij komen, samen met de vaak droog beschreven stukjes tekst, zorgen voor een goede combinatie. Hierdoor leest 'Vroeg of laat komt het goed' erg makkelijk. Jammer aan 'Vroeg of laat komt het goed' is dat de columns ooit geschreven zijn als losse verhalen. Doordat ze nu achter elkaar zijn gezet zit er bij sommige verhalen nogal wat herhaling in. Dit had er best uitgehaald mogen worden. Neemt niet weg dat de verhalen nog steeds erg leuk en op sommige momenten best lachwekkend zijn om te lezen.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: