Boekrecensie: Van Oldenzaal tot Ouagadougou

Auteur:
Jaap Scholten
Uitgever:
Atlas-Contact
ISBN:
9789025437213

'Van Oldenzaal tot Ouagadougou' bevat een verzameling, haast autobiografische, verhalen waarbij Jaap Scholten verschillende avonturen beleeft in binnen- en buitenland. Reizen staat echter niet centraal in 'Van Oldenzaal tot Ouagadougou', je zou eerder kunnen zeggen dat de vrouw centraal staat, of dat nou in Amsterdam of in Spanje is, dat maakt niet uit.

In het boek passeren korte verhalen de revue waarbij Jaap Scholten het nachtleven van Spanje induikt met een onbekend meisje; te voet en dwars door de bergen op zoek gaat naar mini-Hollywood, losgaat in New York, een auto probeert te verkopen in Afrika, maar voornamelijk verhalen over zichzelf en zijn vrienden in Nederland. Verhalen waarbij hij verliefd is, dan weer wordt op een meisje dat hij tegenkomt. Verhalen zowel over vroeger als het heden. Een leuke mix van verhalen, maar qua onderwerp niet echt bijzonder hoogstaand. Wel wat betreft de schrijfstijl: met een behoorlijke mate van detail, toch volledige doch beknopte verhalen weten neer te zetten bewijst van enig schrijftalent.

In 'Van Oldenzaal tot Ouagadougou' is een zekere vorm van herkenning te ontdekken in de verhalen van Jaap Scholten, waardoor menig (mannelijk) lezer zich waarschijnlijk goed kan inbeelden in de situatie. Hierdoor leest 'Van Oldenzaal tot Ouagadougou' wel weer erg makkelijk, maar verder stelt het boek wat ons betreft weinig voor.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: