Boekrecensie: The banana pancake trail

Auteur:
Ralf Chardon
Uitgever:
Brave New Books
Pagina’s:
69
ISBN:
9789402106282
Bestellen

Zoals zovelen besluit Ralf Chardon na zijn studie een tijdje te gaan backpacken. Zijn reis brengt hem naar Zuidoost-Azië. In 'The banana pancake trail' beschrijft Ralf Chardon middels een aantal korte verhalen wat hem zoal overkomt tijdens zijn reis.

Vooraf beschrijft Ralf Chardon dat hij geen verhaal in een dagboek stijl heeft geschreven, maar puur heeft gefocust op zijn belevenissen. In zijn korte verhalen heeft hij onder andere zijn belevenissen bij een grensovergang, op een boot in Vietnam, tussen de Japanse toeristen en film kijkend met mede reizigers beschreven. Eigenlijk niet echt bijzondere belevenissen. Sterker nog, waarschijnlijk heeft iedere backpacker soortgelijke belevenissen, dus niet echt een reden waarom de belevenissen van Ralf Chardon het verdienen om in een boek beschreven te worden.

Foto's zijn eigenlijk altijd een meerwaarde, maar niet in 'The banana pancake trail'. Bij sommige foto's is de link met de tekst niet direct duidelijk, bij andere foto's staat de horizon net niet scheef genoeg om het een fotogenieke foto te noemen. Jammer, want het had een leuke aanvulling kunnen zijn.

Ach, de korte verhalen maken dat het boek erg makkelijk leest. Jammer dat er maar zo weinig verhalen in staan, waardoor je het boek in nog geen uurtje wel hebt gelezen. Kortom, leuke verhalen, maar geen bijzondere belevenissen en daardoor geen geweldig boek.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: